Hlavní obsah

Kde se dá po filmu dobře najíst

Novinky, Štěpán Kučera, Jakub Anděl, Festivalový deník
KARLOVY VARY

I láska k filmu prochází žaludkem, takže je užitečné udělat si hned na začátku festivalu seznamovací procházku po karlovarských restauracích a hospodách. Tady jsou některé tipy.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Posezení u vína.

Článek

Začneme u Thermalu a vydáme se dvěma trasami.

Trasa jihozápad

Restaurace Charlie; I. P. Pavlova 17; 11:00 – 20:00. Narazíme na ni přímo před Thermalem, když projdeme kolem front před festivalovými pokladnami. Seženeme tu smažený sýr za 59 korun i norského lososa za 259.

Pizzeria P; I. P. Pavlova 921/13; 10:00 – 22:00. Najdeme ji hned vedle. Nenabízejí tu hotová jídla, ale jinak se ceny pohybují v podobných relacích.

Indická restaurace Tandoor; I. P. Pavlova 25; pondělí - pátek 10:00 – 22:00, sobota – neděle 12:00 – 22:00 Ocení ji vegetariáni a milovníci exotických jídel. Za vynikající oběd a skvělý servis tu dáte 69 korun.

.: Restaurace Tandoorfoto: Právo/Lukáš Táborský

U Ali Baby; T. G. Masaryka 3A–pasáž ALFA; 11:00 – 1:00. Dostanete libanonské speciality, polední menu za 89 korun, vodní dýmku, a v sobotu od půl desáté můžete dokonce zažít „oldies“ diskotéku („pouze pro střední věk“, varuje náhodné návštěvníky plakát u vchodu).

Rybí restaurace Bodan; T. G. Masaryka 10; 10:00 – 22:00 ... pokud vás víc než libanonské speciality a břišní tanečnice lákají ryby.

Retro Cafe Bar; T. G. Masaryka 18; pondělí – čtvrtek 10:00 – 24:00, pátek 10:00 – 3:00, sobota 11:00 – 3:00, neděle 11:00 – 24:00. Tady se dá polední menu za 79 korun večer vytančit během dýdžejských setů.

Mamma Mia; Bulharská 9; pondělí – čtvrtek 10:00 – 21:00, pátek – sobota 10:00 – 22:00, neděle 10:00 – 21:00. Sem lze stylově zajít třeba příští sobotu po poslední festivalové projekci, stejnojmenném muzikálu. Není tu polední menu, ale zato vám pizzu přivezou až domů.

Charleston Restaurant – Club; 10:00 – 24:00, neděle 12:00 – 24:00. Nabízí speciality české i anglické kuchyně připravované podle tradičních receptů, pro méně movité návštěvníky pak hotovky za 70 korun.

Sklípek; Moskevská 2; pondělí – neděle 11:00 – 23:00. Sklípek se vyznačuje mimo jiné obětavou obsluhou, která radši oželí vlastní spánek, než aby v noci nutila k odchodu rozsezené redaktory festivalového deníku. Jídla z polední menu stojí od 69 korun.

Ristorante La Strada; Jaltská 12; 11:00 – 24:00. Láká na tradiční italská jídla, ovšem ve vyšších cenových relacích. Za polední menu dáte kolem stovky.

.: De Carlo Pizzafoto: Právo/Lukáš Táborský

Pizzerie Re Carlo; Moskevská 5; během festivalu nonstop. Tady se na festival připravili zřejmě nejpečlivěji ze všech pohostinských zařízení. V době konání je tu otevřeno nonstop, polední menu se nevedou, ale kdo utratí víc než 200 korun, dostane kupon na pětiprocentní slevu pro příští návštěvu.

Pizzeria Palermo; Moskevská 44; pondělí – čtvrtek 11:00 – 23:00, pátek 11:00 – 24:00, sobota 11:30 – 24:00, neděle 11:30 – 24:00. Místní říkají, že se tady dělá dobrá pizza. Ceny jsou srovnatelné s podobnými podniky, polední hotovky nejsou.

Trasa severovýchod

Téhle trase dominují restaurace s vývěsními štíty v ruštině a poledním menu za dvě stovky, proto ji spíš jenom proběhneme.

Cestou si můžeme dát třeba jitrnici ve Svatováclavském vinném sklepě nebo palačinku ve Vodafone Fér klubu.

Restaurace Galerka; Na Vyhlídce 93/50; 11:00 – 23:00 Tady můžeme náš gastronomický běh zakončit poledním menu za 70 korun u otevřeného krbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám