Hlavní obsah

Po filmu je čas na výstavu a koncert

Novinky, Kristýna Pleskotová, Filmový deník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Kam po kině? Horečka filmových dnů i nocí začíná. Ale i letošní ročník si připravil program, který doplňuje filmová představení. Výstavy, koncerty a jiné události v umění.

Foto: Milan Malíček, Právo

Festival nežije jen filmem, ale také hudbou a výstavami.

Článek

Herec Armin Mueller-Stahl představuje výtvarnou dimenzi své herecké duše v Čechách poprvé. Výstava jeho grafik, kreseb a maleb startuje 5. 7. v Galerii umění Karlovy Vary. Tvorba je inspirovaná jeho divadelní a filmovou zkušeností. Obsahuje i několik portrétů osobností vážné i současné hudby.

Své vizionářské grafiky a olejomalby přivezl i režisér Juraj Jakubisko – k vidění jsou v Grandhotelu Pupp. Triptych doplňuje další letošní laureát Křišťálového globu za významný umělecký přínos světové kinematografii slovenský režisér Dušan Hanák. Soubor jeho fotografií Záznamy a vzkazy, který ponejvíce reflektuje každodenní život obyčejných lidí, na vás bude čekat v kavárně Moser v hotelu Thermal.

Aeroflot

Aeroflot sídlí v prostoru bývalé spořitelny na Divadelním náměstí. Na půl cesty mezi Thermalem a Puppem si budete moci dát snídani, přečíst noviny, večer poslechnout hudbu nebo se definitivně dorazit jedním z filmů distribuční společnosti Aerofilms (např. Hank a Mike), která spolu s kiny Světozor a Aero a s obchodem Terryho ponožky celý Aeroflot zaštiťuje. Velkým lákadlem je bezplatná wifi i několik počítačů s připojením zdarma. Navíc 8. 7. proběhne živě stand-up comedy Na stojáka.

Pomocné tlapky

V rámci tradiční spolupráce s charitativními organizacemi představí festival obecně prospěšnou společnost Pomocné tlapky, která cvičí a předává asistenční psy zdravotně postiženým po celé republice.

Od soboty až do konce festivalu bude každý den v 11:00 a v 17:00 před hotelem Thermal probíhat ukázka jejich činnosti. Velké hudební show čeká nejen psí příznivce 6. 7., kdy na Divadelním náměstí vystoupí skupina Čechomor na podporu Pomocných tlapek.

Koncerty

Nejpopulárnější hudební událostí se nejspíš stane koncert Glena Hansarda a Markéty Irglové, kteří zahrají 10. července v sále hotelu Richmond. Vstup vás přijde na čtyři sta rovných.

Na většinu ostatních akcí mají majitelé Festival Passu vstup zdarma či alespoň slevu. Lázně I (aneb Vodafone Fér Klub) budou hrát k tanci a poslechu vždy v jednom žánru – například hiphopovou noc budete moci strávit s kapelami PSH nebo Indy a latinskoamerickou třeba s Tam-Tam Orchestra.

Každodenní koncerty připravuje i klub Rotes Berlin. Menší akce pod širým nebem si připravila letní scéna Karlovarského hudebního divadla Pod mostem, jejíž koncerty začínají každý den v osm hodin večer; kde jinde než pod Chebským mostem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám