Hlavní obsah

Stanové městečko se začalo zaplňovat

Právo, Rudolf Voleman
KARLOVY VARY

Stanové městečko na stadiónu AC Start v Karlových Varech - Tuhnicích, jenž slouží k přenocování především tak zvaným baťůžkářům přijíždějícím na karlovarský filmový festival, se začalo během pátku plnit.

Foto: Právo

Mezi obyvatele stanového městečka patří i Isa z britského Manchesteru.

Článek

„Máme tady kolem sedmdesáti stanů,“ prozradila v pátek po poledni recepční stanového městečka Zdeňka Prokopová.

„Další asi čtyřicet nocležníků máme v tělocvičně. Jak se od rána zlepšuje počasí, tak také přibývá zájemců o ubytování,“ dodala s tím, že nocleh vyjde stejně jako vloni na sedmdesát korun na osobu a noc.

„Je v tom započítána také sprcha a non stop úschovna,“ konstatovala její kolegyně recepční Andrea Vrábliková. „Máme tady rovněž cizince. Zaznamenala jsme Poláky, ale také Brity,“ uvedla.

Den ve znamení lístků

„Jsme tady s kamarádkou na festivalu poprvé. Pobudeme tady asi do úterka, ale pak budeme muset asi domů. Máme málo peněz,“ svěřila se Právu 17 letá studentka z Prahy Barbora Poláková.

„Některé filmy jsme měly vybrané, ale bohužel už jsou většinou vyprodané. Jako například v sobotu od 16 hodin v Panasonicu I´m Not There o Bobu Dylanovi. Musíme si najít jiné,“ krčila rameny studentka, která si pochvalovala pobyt ve stanu na trávníku stadiónu.

Na půlnoční horory se těší Simona Binarová z Prahy. „Těším se na půlnoční představení hororů ze 30. let, jako je například Drákula,“ uvedla studentka, když dostavěla stan na stadiónu AC Start.

„My si musíme nejdříve sehnat program a pak teprve budeme vybírat filmy,“ uvedl 20 letý Tomáš z Liberce. „Jen doufáme, že budou ještě volné nějaké vstupenky,“ poznamenal s tím, že v Karlových Varech pobude se svou přítelkyní nejméně do neděle. „Uvidíme podle počasí,“ řekl.

Pouze do soboty kvůli pracovnímu vytížení bude na festivalu a ve stanovém městečku Tereza Hertlová z Prahy. „Karlovy Vary jsou krásné město atmosféra festivalu je krásná, takže jsem se po roce opět vrátila,“ komentovala.

Potrava je přichystaná

Pro studenty je na stadiónu připraveno kromě základních sociálních potřeb rovněž občerstvení v místní restauraci. „Snídaně jsou za třicet a menu k obědu za sedmdesát korun,“ uvedl provozovatel restaurace Zdeněk Kopička s tím, že kuchyně bude denně připravovat tři hotová jídla.

„K večeři budou minutky, přičemž pamatováno je i na vegetariány, protože v nabídce jsou saláty a těstoviny,“ prozradil.

Před restaurací je navíc připravený stánek, kde se například grilují kuřata nebo prodávají limonády v půllitrových lahvích. „Restaurace pojede non stop, v noci ovšem bez kuchyně,“ uzavřel Kopička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám