Hlavní obsah

Na festival výhodně přes noc a vlakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

V pátek začne tradiční karlovarský filmový festival, návštěvníci mohou využít k dopravě ze vzdálených koutů republiky přímý noční vlak Excelsior. Ze všech krajských měst stojí on-line jízdenka eLiška do Karlových Varů 140 Kč.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ilustrační foto

Článek

Excelsior přijíždí do Varů každé ráno v 8:47. Bez přestupů tak mohou na festival vyrazit třeba filmoví nadšenci z Českého Těšína, Třince, Karviné, Ostravy, Studénky, Hranic na Moravě, Olomouce.

Zpět z Varů pak noční rychlík vyjíždí na Moravu a do Slezska v 19:07. Na jízdenku eLiška může, jak uvádí České dráhy (ČD), jet každý držitel In-karty/Rail plus mezi libovolnými krajskými městy za 140 Kč. Cena tak platí kromě Ostravy zároveň z Olomouce, Pardubic nebo třeba z Brna. Podmínkou je nákup jízdenky přes internet na adrese www.eshop.cd.cz.

Pokud by už byly eLišky vyprodány, další možností je využít síťovou jízdenku ČD Net, která ve variantě pro dva až pět osob stojí 880 Kč, na jednoho tak ve skupině pěti filmových fanoušků připadá cena 176 Kč.

Na jízdenku je možné daný den ¬ platí v kalendářní den od 0:00 do 24:00 hod., libovolně cestovat po síti ČD ve druhé třídě a zákazník může zvolit i variantu pro jednoho cestujícího za 440 Kč. Na ČD Net tak mohou filmoví fanoušci vyrazit za tuto cenu do Karlových Varů z Břeclavi, Třince i třeba ze Vsetína nebo Jihlavy.

„Ve všech případech je cesta pro skupinu čtyř nebo pět lidí mnohem levnější než klasické jízdné podle ujetých kilometrů,“ shrnul mluvčí ČD Ondřej Kubala.

Reklama

Výběr článků

Načítám