Hlavní obsah

Kylie Minogue dostala Řád britského impéria

Následník britského trůnu princ Charles ve čtvrtek předal australské popové zpěvačce Kylie Minogue Řád britského impéria za zásluhy v hudbě. Rozzářená Kylie se na ceremoniál do Buckinghamského paláce dostavila v krémových šatech posetých velkými hvězdami.

Foto: Steffan Rousseau, Reuters

Zpěvačka Kylie Minogue se svým oceněním

Článek

"Dostat toto ocenění je pro mne neuvěřitelná čest. Cítím zároveň pokoru i pýchu na to, že jsem odměněná za práci, již tak moc miluji," řekla.

Čtyřicetiletá zpěvačka se hudbě věnuje víc než dvě desítky let a dnes patří k neslavnějším hvězdám populární hudby. V Británii začala být původně známá jako herečka, protože se 80. letech objevila v seriálu Sousedé. Později se ale začala věnovat hudbě a první desku natočila roku 1987. Mezi její hity patří Can't Get You Out Of My Head nebo Spinning Around.

Roku 2005 u ní lékaři objevili rakovinu prsu, ale po operaci a léčbě se už následující rok dokázala znovu na pódia vrátit. V polovině letošního května vystoupila v Praze, která byla jednou ze zastávek jejího evropského turné.

Minogue je oceňovaná nejen v Británii. Francie jí letos udělila Řád umění a literatury, který dostávají ti, kdo přispěli k lesku umění a literatury ve Francii a ve světě. Australanka, označovaná také za princeznu popu, napsala rovněž knihu pro děti, má vlastní značku parfému i spodního prádla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám