Hlavní obsah

Keltský punk-rock v Čechách

Právo, Kristýna Řeháčková

Pokud žijete zdravě v duchu hesla „jednou týdně zapotit“, zapomeňte na jogging a posilovnu a navštivte koncert skupiny Flogging Molly, jejíž sedm členů vás zaručeně rozpohybuje. Skupina, kterou založil zpěvák a kytarista Dave King již před jedenácti lety v Los Angeles a pojmenoval ji po místním irském baru Molly Malone`s, vystoupila v úterý v pražském klubu Rock Café a ve středu na festivalu Rock for People v Hradci Králové.

Foto: Vondrouš Roman, ČTK

Flogging Molly, skupina, kterou založil zpěvák a kytarista Dave King již před jedenácti lety v Los Angeles a pojmenoval ji po místním irském baru Molly Malone`s.

Článek

Českému publiku přijeli představit novou desku Float a také oznámit svatbu frontmana (Dave King) s houslistkou (Bridget Regan). Hudební kořeny pocházejí jak z tradiční irské a keltské hudby, tak od kultovních kapel, jakými jsou The Pogues, The Dubliners a The Clash nebo od legendárního zpěváka Johnyho Cashe.

Flogging Molly byli v Čechách terve podruhé, přesto si dokázali najít početné publikum. Jejich živá vystoupení nejsou totiž pouze o hudbě, která ze stovek lidí dokáže během chvilky udělat zpocený hopsající chumel, ale hlavně o atmosféře. Kapela s fanoušky komunikuje a navzájem si ze sebe dělají legraci, jako kdyby se znali léta. V tom je kouzlo téhle party střeštěných Američanů, kteří na svůj irský původ odkazují mimojiné prostřednictvím popíjením Guinnessu.

Reklama

Výběr článků

Načítám