Hlavní obsah

VIDEO: Karlovy Vary: festivalové pokladny se otevřely

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V celkem devatenácti pokladnách v karlovarském hotelu Thermalu a jeho okolí se ve čtvrtek v devět hodin ráno začaly prodávat vstupenky na letošní 43. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Už od sedmé hodiny ráno se ale před nimi začala tvořit nakonec asi dvacet metrů dlouhá fronta.

Začíná 43. ročník karlovarského filmového festivaluVideo: ČTK

 
Článek

První návštěvníci letošního festivalu měli zájem o úvodní film Co se vlastně stalo s Robertem De Nirem a dalšími hvězdami filmu a o Jakubiskovo sobotní představení historické fresky Bathory o Čachtické paní.

„Přijel jsem si stoupnout do fronty už ve tři čtvrtě na sedm ráno. Jistota je jistota, tak jsem si přivstal,“ uvedl 56letý Vladimír Korbel z Nové Role na Karlovarsku, jenž čekal na otevření hlavní festivalové pokladny první v řadě. „Fronta se začala tvořit ale až kolem osmé hodiny ráno. Já si chci na pátek koupit vstupenku pouze na úvodní film, který opakují po slavnostním zahájení, jenž je jen pro zvané. V sobotu chci vidět Jakubiskův film Bathory, pak Gympl a mezi tím Pannu chlípnosti,“ prozradil Korbel.

Hned za ním stála ve frontě žena středního věku. „Já nejsem fanouškem filmu, ale kupuji lístky pro sestru. Chce vidět v pátek od půl jedenácté večer opakování zahajovacího filmu,“ uvedla. „Já jsem ve frontě tak vepředu, protože jsem se spletla a přišla o hodinu dřív. Já myslela, že pokladny otevírají už v osm,“ krčila rameny Karlovaračka.

Vzal si volno kvůli vstupenkám

Čtvrt hodiny před osmou ráno se postavil do fronty Zdeněk Karafiát z Klatov, jenž také toužil po vstupenkách na zahajovací film. „Jezdím sem na festival čtyřicet let,“ uvedl. „Ubytovaný jsem u příbuzných,“ dodal. Na motorce na otočku přicestoval z Prahy do Karlových Varů Jiří Severa.

„Musel jsem si vzít v práci na tři hodiny volno. Teď tady pro své přátele nakoupím jedenáct festivalových pasů, na které vyzvednu celkem dvacet tři vstupenky a zase odjedu do práce do Prahy. Zítra sem přijedeme auty s celou partou a začneme chodit do kina,“ popisoval plány mladík v kožené motorkářské kombinéze s černou přilbou položenou u nohou. „Spát budeme zadarmo v hotelu od společnosti Vodafone,“ dodal.

V devět hodin, snad i o trochu dříve, se konečně pokladny otevřely veřejnosti. Nikdo se nikam netlačil, všichni poslouchali ochranku festivalu, kde má fronta stát. Během půl hodiny prodeje vstupenek se tak fronty v klidu rozpustily. „Máme od čtvrtka v provozu šest pokladen před Thermalem, pět na hlavní pokladně a osm na F - Baru,“ uvedl Vladimír Vizina, jenž má na festivalu pokladny na starosti.

„K dispozici máme celkem 85 pokladních, které se budou střídat,“ dodal. Jeho kolegyně Barbora Petrášová Právu potvrdila, že největší zájem v první půlhodině prodeje byl o zahajovací snímek Co se vlastně stalo a film Bathory.

Reklama

Související články

Osobnosti budou šlapat na kole pro charitu

Známé osobnosti, mezi kterými vedle vrcholných politiků nebudou chybět například ani olympionici Kateřina Neumannová nebo Martin Doktor, se zapojí v sobotu 5....

Výběr článků

Načítám