Hlavní obsah

Většina autobusů z Prahy na karlovarský festival je vyprodána

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina linkových autobusů z Prahy do Karlových Varů je v pátek, ale i v sobotu kvůli velkému zájmu o karlovarský filmový festival vyprodána. Zbývá pouze několik posledních volných sedaček. Nabízí se ale možnost cestovat za festivalovým děním vlakem. Ten je sice dražší a cesta trvá déle, ale místa ve vlaku je zatím dostatek.

Článek

„Na pátek máme všechno obsazené, pouze ráno v šest jsou ještě nějaká volná místa,“ uvedla Gabriela Kohlová ze Student Agency. „Některá volná místa jsou ještě neobsazená z autobusové zastávky na ruzyňském letišti. Jinak do večera ani místo,“ doplnila. O něco lepší je situace u sobotních spojů.

„Odpoledne jsou autobusy ještě neobsazené. Například u spoje odjíždějícího ve 14 hodin je tři čtvrtě autobusu volného,“ konstatovala Kohlová, podle které Student Agency zřejmě nebude posilovat linku dalšími spoji.

Posledních pár volných míst hlásí společnost Asiana. „Nějaká volná místa máme v pátek v autobusech na odpoledních spojích,“ uvedla Petra Kosinová z Asiany. „Ale každým okamžikem se situace mění,“ dodala. „V sobotu máme také volněji, ale míst také není mnoho. Například polední spoje jsou již vyprodané,“ dodala Kosinová.

Karlovarští dopravci mají ještě volno

Poměrně dostatek volných míst naopak hlásí karlovarští autobusoví dopravci. Například Autobusy Karlovy Vary měly ještě ve středu ráno volných třináct míst ve spoji vyjíždějícím z Prahy v pátek v půl jedenácté ráno.

Ještě více jich měli u spojů v odpoledních hodinách. Dopravní podnik hlásil u svého spoje vyjíždějícího v pátek z Prahy v půl čtvrté odpoledne ještě 38 volných míst. U sobotních spojů měli ve středu ráno karlovarští dopravci prázdnou polovinu autobusů.

Kromě toho pořádá společnost Vodafone po dobu festivalu akci, kdy vypravuje každý den z Dejvic autobus pro své klienty. „Dopravu zdarma zajišťujeme pro ty, kteří se před nástupem do autobusu prokáží mobilním telefonem s naším operátorem,“ uvedl mluvčí společnosti Filip Hrdý.

Další alternativou je vlak

Na které nezbude autobus, mají možnost cestovat do Karlových Varů vlakem, kde je stále dostatek míst. „Vlaky jezdí z pražského nádraží v Holešovicích do Karlových Varů bez přesedání každé dvě hodiny,“ uvedl Vladimír Omelka z Českých drah s tím, že cesta trvá něco málo přes tři hodiny.

„V rámci akce léto do 26 let mohou baťůžkáři pořídit zlevněnou jízdenku za 144 korun. Podobné ceny mohou dosáhnout cestující ve skupině,“ uvedl Omelka s tím, že jízdenky lze rezervovat telefonicky.

Oficiálním společností festivalu zajišťující leteckou dopravu je agentura Odeon. „Z Prahy do Karlových Varů letadla nelétají,“ uvedl Lukáš Janků ze společnosti. „My zajišťujeme především leteckou dopravu pro hosty a návštěvníky festivalu ze zahraničí. pro ty pak jezdí do Prahy limuzíny,“ dodal s tím, že letos se bude jednat o zhruba asi dvě stě klientů. „Většinou se jedná o zákazníky z Evropy, ale i USA,“ dodal Janků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám