Hlavní obsah

Rock for People začíná Večírkem pro nedočkavé

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební festival Rock for People začne ve středu v 16 hodin ve Festivalparku na letišti v Hradci Králové. Brány areálu se otevřenou ve tři hodiny odpoledne, hrát se bude ve velkém stanu na dvou scénách. Divákům, kteří míří na festival o den dříve zahrají skupiny The Coolers, Liguére!, Bikini, Bára Zemanová, Lety mimo, 100°C, na druhém pódiu v rámci Indies Scope večírku pak Benedikta, ZVA 12-28, Fru Fru, Nuck Chorris Gang, Čankišou a Koa.

Článek

Festival začne oficiálně ve čtvrtek a potrvá až do pozdní sobotní noci. Vstupenky na celou dobu konání budou na místě stát 1100 Kč, jednodenní lístek bude k mání za 750 Kč.

Ve čtvrtek začne festival již v pravé poledne, kdy se začne hrát na jedné ze sedmi scén. Hlavními hvězdami letošního ročníku budou Kaiser Chiefs a Massive Attack z Velké Británie a The Offspring z USA. Program ale nabízí desítky dalších skupin z domova i ze zahraničí.

Rock for People je jeden z mála českých hudebních festivalů, který se soustředí na systematické představování zahraniční hudební současnosti. Letos divákům zahrají například Enter Shikari z Velké Británie, kteří mísí elektroniku s crossoverem a kteří nedávno vystoupili jako předskupina Linkin Park v Brně. Ve čtvrtek přijede britský písničkář Seth Lakeman, jenž se o víkendu představil na prestižním britském festivalu Glastonbury, nebo keltskou hudbou opojení Flogging Molly.

Česko bude reprezentovat skupina Kabát, jež na Rock for People vystoupí podruhé, Tři sestry, Xavier Baumaxa nebo Divokej Bill, který svůj set spojil se skupinou Čechomor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám