Hlavní obsah

Markéta Irglová a Glen Hansard zahrají na karlovarském festivalu

Právo, vor
KARLOVY VARY

Ozdobou doprovodných akcí na letošním 43. ročníku mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech bude koncertní vystoupení Markéty Irglové a Glena Hansarda ve čtvrtek 10. července v karlovarském parkhotelu Richmond. "Vstupenka bude stát 400 korun, ale moc jich v prodeji nebude,“ uvedl Krištof Mucha z organizačního týmu MFF.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Písničkáři Markéta Irglová a Glen Hansard

Článek

"Nechtěli uspořádat otevřený koncert pod širým nebem, takže počet diváků je limitovaný sálem. V prodeji bude pouze 360 vstupenek,“ dodal prezident festivalu Jiří Bartoška.

"Na koncertu ale zazní nově věci, které se chystá dvojice muzikantů natáčet následně v USA na nové CD,“ prozradil ještě Bartoška. Dvojice Irglová a Hansard získala počátkem roku Oscara za nejlepší píseň Falling Slowly z filmu Once.

Film slavil velký úspěch na festivalu Sundance a velmi pochvalně se o něm vyjádřil také Steven Spielberg.

Oscarové ocenění vzedmulo obrovskou vlnu zájmu o hudbu úspěšného páru. Irglová s Hansardem přijedou do ČR vzápětí po dalším vyprodaném turné v USA, po vystoupení na festivalu v Glastonbury a následujícím koncertě v Dublinu, kde vystoupí společně s folkovou legendou Neilem Youngem.

"Jsem zvědavý, slyšel jsem, že atmosféra je tam uvolněnější než v Cannes nebo ostatních A festivalech, že nedílnou součátí festivalu jsou nejenom VIP a celebrity, ale také studenti s baťůžky na zádech, spící ve stanovém městečku a vůbec filmoví fanoušci,“ uvedl k účasti na festivalu Hansard. "Těším se, že se nám podaří zajít si aspoň jednou do kina,“ dodala Irglová.

Reklama

Související témata:

Související články

Markéta Irglová má Oscara

V noci na pondělí byly v kalifornském Los Angeles uděleny nejslavnější filmové ceny světa. Jako první česká zpěvačka v historii dostala Oscara Markéta Irglová...

Výběr článků

Načítám