Hlavní obsah

Skupina ABBA se po 22 letech znovu ukáže pohromadě

Členové legendární švédské skupiny ABBA se po 22 letech znovu ukážou pohromadě. Podle švédského deníku Aftonbladet se tak stane již koncem tohoto týdne při švédské premiéře filmu Mamma Mia! ve Stockholmu.

Článek

ABBA se stala jednou z nejvýraznějších skupin konce 70. a počátku 80. let a její písně se hojně hrají dodnes. Původně dva zpívající manželské páry se však v roce 1982 rozpadly jak v osobním, tak i v profesionálním životě, a všichni čtyři pohromadě - Björn, Benny, Agnetha a Annifrid - spolu byli naposledy viděni v roce 1986. Při jedné soukromé příležitosti se pak sešli ještě v roce 1999, avšak zcela neveřejně.

Björn Ulvaeus a Benny Andersson pokračují v hudební činnosti a píšou muzikály. Agnetha Fältskogová a Anni-Frid Lyngstadová se uchýlily více do ústranní, avšak i ony po rozpadu skupiny každá zvlášť vydaly svá sólová alba.

Mamma Mia! je filmovou verzí dosud posledního úspěšného muzikálu "mužských B" z legendárního kvarteta. Hlavní roli v něm ztvárnila americká herečka Meryl Streepová. Spolu s ní ve filmu účinkují i Pierce Brosnan nebo Stellan Skarsgaard. Na produkci se podílel i Tom Hanks.

Všechny tyto osobnosti se v pondělí objevily na světové premiéře filmu v Londýně, avšak ABBA v britské metropoli kompletní nebyla. Zatímco Björn, Benny a Anni-Frid neboli Frida (nyní Reussová) si předvedení díla, v němž jsou nejznámější hity skupiny stejně významné jako dějová linie, ujít nenechali, Agnetha Fältskogová, z jejíž iniciativy se skupina rozpadla, znovu chyběla. Již za několik dnů tomu ovšem ve Stockholmu má být jinak.

ABBA se už nevrátí

"Je to skvělé, ale pořád nerozumím tomu, proč vlastně jsou naše písně i dnes plné života," komentoval úspěch londýnské premiéry Benny Andersson. Informaci o tom, že se ABBA znovu objeví pohromadě, přitom švédskému tisku poskytl právě on.

Nic ovšem - přinejmenším zatím - nenasvědčuje tomu, že by ABBA ještě někdy společně zazpívala. Podle Björna a Bennyho ABBA v minulosti dokonce odmítla nabídku jedné miliardy dolarů za společný koncert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám