Hlavní obsah

VIDEO: ukázky z filmu Bathory jsou na internetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tvůrci historického velkofilmu Bathory vypustili na internet videoukázky. Česká televize, která je koproducentem filmu, nemohla některé z nich schválit pro své vysílání před 22. hodinou, protože obsahují násilí či sexuálně laděné scény.

Foto: ČT, Právo

Herečka Anna Frielová jako obávaná šlechtična z rodu Bathoryů

Článek

"S Českou televizí jsme se dohodli, že ty spoty, které by mohly být kontroverzní, nasadíme až na pozdější večerní hodiny. Konkrétně je to devět ze 34 upoutávek. Nejde o cenzuru v pravém smyslu slova, ale o nasazení spotů tak, aby neporušovaly zákon o televizním vysílání," uvedla šéfka produkce JakubiskoFilmu Markéta Zahradníková.

"Při výrobě upoutávek jsme počítali s tím, že podobná situace může nastat, ale zároveň jsme si uvědomili, že nasazení tohoto ostřejšího traileringu na noční hodiny bude jen kopírovat cílovou skupinu televizních diváků,“ upřesnila Zahradníková.

Film Bathory bude ve světové premiéře uvedena 5. července 2008 na MFF v Karlových Varech. Distribuční premiéra v Česku a na Slovensku je plánována na 10. července 2008.

Alžběta Bathory je známá také jako Čachtická paní. Podle pověsti si svou krásu udržovala koupelemi v panenské krvi. Ve filmu Juraje Jakubiska ji ztvárnila britská herečka Anna Frielová a jejího úhlavního nepřítele si zahrál oblíbený český "záporňák" Karel Roden. Ve filmu uvidíte i Bolka Polívku, Jířího Mádla nebo italského herce Franka Nera.

Rozpočet snímku, na kterém se podílelo Česko, Maďarsko, Slovensko a Británie, byl přibližně 300 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám