Hlavní obsah

Festival Roskilde představí Radiohead, Gnarls Barkley, Jay-Z i Cat Power

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dánském městě Roskilde začne ve čtvrtek jeden z největších hudebních festivalů Evropy, který během čtyř dnů uvede takové hvězdy jako Radiohead, The Chemical Brothers, Goldfrapp, Cat Power, Neil Young, Jay-Z, Kings of Leon, Mogwai, The Streets, Slayer, Hot Chip a dalších více než 175 populárních kapel.

Článek

Festival Roskilde se poprvé uskutečnil v roce 1971, kdy přivezl Skin Alley Grease Band. Po několika letech se rozšířil, získal na popularitě a vystoupily na něm takové hvězdy jako Bob Marley & The Wailers, UB40, New Order, Iggy Pop, Van Morrison, Sting, INXS a stovky dalších dnes často se vracejících se kapel.

Tento rok lákají pořadatelé opět na velká jména 175 pozvaných kapel velkých jmen i těch, která jsou momentálně na výsluní popularity a našinci je nejspíš díky českým promoterům naživo nikdy neuslyší. Z nich je potřeba vybrat třeba Battles, MGMT, Liars, Hot Chip, The Raveonettes a další.

:. Hlavní scéna dánského festivalu Roskilde v roce 2007

Na očekávaných 75 až 100 tisíc návštěvníků čeká na 38. pokračování festivalu šest velkých scén z nichž hlavní, v podobě velkého oranžového stanu, kde vystoupí největší hvězdy, se stala symbolem festivalu.

Po festivalu v britském Glastonbury se jedná o jeden z největších festivalů v Evropě, který by se dal přirovnat svou velikostí jedině k maďarskému festivalu Sziget. Svým hvězdným zastoupením nemá mezi českými festivaly konkurenci.

Lístky na festival budou k mání před branami areálu, který je od Prahy vzdálen asi 9 hodin cesty autem. Neváhejte alespoň jednou v životě navštívit opravdový hudební festival.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám