Hlavní obsah

Nazareth zazářili na Noci plné hvězd

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skotská skupina Nazareth byla hlavní hvězdou šestnáctého ročníku hudebního festivalu Noc plná hvězd, který se konal od pátku do nedělního rána v Třinci. Nazareth potěšili asi osm tisíc diváků již v pátek večer. V jejich vzpomínkovém setu nechyběly skladby ze sedmdesátých let, kdy byli na vrcholu slávy, ani z letošního alba The Newz, kterým slaví čtyřicátý rok existence.

Foto: Aleš Honus, Právo

Dan McCafferty zpívá v Nazareth už čtyřicet let.

Článek

Zpěvák Dan McCafferty se ukázal být v dobré hlasové formě a celá kapela, v níž z původní sestavy zůstal ještě baskytarista Pete Agnew, těžila ze zkušeností a let, která strávila na koncertních pódiích.

Právě McCafferty a Agnew byli později kmotry knihy a výběrového dvojalba, jež vydala karvinská skupina Doga k dvaceti letům své existence. Hybné rockové písničky z jejího reperoáru navíc doplnila na české poměry zajímavá pódiová show, při níž muzikanti přišli na scénu ve vězeňských mundurech, i pyrotechnické efekty.

V Třinci se v dobrém světle představili také slovenští IMT Smile, jejichž poslední deska Hlava má sedem otvorov přináší opravdu povedené písničky, festivaloví machři Divokej Bill i Wohnout, ve znamenité formě se nacházející rapmetaloví Cocotte Minute či psychedelicky potemnělí metalisté Serotonal z Liverpoolu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám