Hlavní obsah

Děkujeme, doktore Beate

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká rocková skupina Gaia Mesiah se v uplynulých třech letech svezla pověstným výtahem ke slávě a přitáhla i řadu fanoušků, kteří běžně do rockových klubů nechodí. Krátce po vydání druhého alba u velké firmy se ale rozhodla odejít zpěvačka Marka Rybin, která vytvářela skupině výraznou image. Budoucnost je nejistá a vydáním živáku Thank You Dr. Beat jakoby vydavatelská firma chtěla uchlácholit fanoušky, že ještě není tak zle.

Článek

Thank You Dr. Beat je záznamem 11 písní nahraných ještě s původní zpěvačkou při 6. narozeninách skupiny v pražském Lucerna Music Baru. Tehdy se Gaia Mesiah zdála být v nejlepší kondici. Zní patřičně těžkotonážně a zpěv je výrazný a téměř bezchybný, což u koncertních nahrávek bohužel nebývá úplnou samozřejmostí.

Otazník se vznáší spíše nad tím, zda bylo nutné přidávat k 11 skladbám čtyři nepříliš invenční elektronické remixy (ostatně i kdyby byly sebelepší, lze úspěšně pochybovat i o tom, že právě fanoušci Gaia Mesiah stojí o techno experimenty).

Přesto "Dr. Beata" zřejmě ocení a snad jim vydrží na dlouho, protože žádnou jinou desku v blízké době nelze čekat. Konkurz na novou zpěvačku prý nedopadl slavně a zbylí členové se rozhodli skupinu uložit na rok k ledu.

Gaia Mesiah: Thank You Dr. Beat, Universal 2008

Reklama

Související témata:

Související články

Skupině Gaia Mesiah utekla zpěvačka

Známá "holčičí" rocková skupina Gaia Mesiah přišla o zpěvačku Marku Rybin. Ta se rozhodla odejít z blíže neupřesněných osobních důvodů. Naplánované koncerty...

Gaia Mesiah na rok končí

Skupina Gaia Mesiah se nedávno rozloučila se zpěvačkou Markou Rybin a jelikož první kolo konkurzu na post vokalisty nedopadlo podle představ zbytku kapely,...

Výběr článků

Načítám