Hlavní obsah

Celine Dion ukázala umělou rockovou tvář

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi koncerty v Curychu a polským Krakovem se zastavila v Praze čtyřicetiletá kanadská superstar Celine Dion a její koncert ve vyprodané O2 Aréně byl velkým triumfem zpěvačky i výjimečnou vizuální a hudební show, na kterou posluchači hned tak nezapomenou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Celine Dion v pražské O2 Aréně

Článek

Po půlhodinovém úvodu naší předskokanky Lenky FIlipové začal téměř dvouhodinový koncert zpěvačky, jejíž současné turné Taking Chances vychází hlavně z jejího posledního alba a je pokládáno za mimořádnou záležitost.

Známý expert Jamie King uprostřed haly umístil čtvercové pódium spojené s publikem dvěma můstky po stranách, zpěvačka stejně jako kapela a sbor, vyjíždí či zajíždí do konstrukce, která se tak stává velice mobilní. Multimediální výbavu doplňují dvě velká plátna a mnoho menších, promítají se detaily koncertu i předtočené klipy či záběry z turné.

Celine Dion ve čtyřech částech show mění podobu i styl, sama v angličtině s několika českými větami si koncert moderuje. Vše živě bez playbacků, jen jednou je použita technika, když zpívá duet s nepřítomným Andreou Bocellim (objevuje se alespoň na plátně). Dion písně z posledního alba proložila staršími osvědčenými hity, převážně známými milostnými písněmi - vrcholem bylo efektní podání All By Myself.

Dva přídavky soulové River Deep, Mountain High a všemi očekávaný megahit z Titaniku My Heart Will Go On s výborným světelným nápadem stovek svíček v hledišti i nad zpěvačkou zakončily koncert, který převážně ženské publikum nadchl. Ne všechno u Celine sice působí tak skvěle – její částečná stylizace do rockové tygřice je dost umělá a nesedí ani jejímu image, překvapila naopak zase jako soulová zpěvačka. Každopádně odvedla dokonalý profesionální výkon, ke kterému přispěla i desetičlenná doprovodná kapela, trojčlenný sbor a osm tanečníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám