Hlavní obsah

TV: finále ME ve fotbale, Na dotek s Julií Roberts, Úžasňákovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě fotbalových fanoušků si o víkendu užijí milovníci animované legrace (Úžasňákovi) i vztahových filmů (Na dotek). Za zmínku stojí i historicko-dobrodružný Poslední samuraj.

Článek

Na dotek

Na Dotek je americký romantický snímek pro mírně náročnějšího diváka, který vznikl podle divadelní hry Patricka Marbera. Ten prý odmítal prodat práva ke zfilmování až do chvíle, kdy se o drama začal zajímat renomovaný režisér Mike Nichols.

Kromě zajímavého scenáře stojí snímek hlavně na vynikajících hercích. Aktéry milostného čtyřúhelníku ztvárnili Julia Roberts, Natalie Portman, Jude Law a Clive Owen.

(Na dotek, Nova, So 22:25)

Tom Cruise v titulní roli Posledního samuraje.

Poslední samuraj

Bývalý válečný hrdina Nathan Algren je nečekaně najat poradcem japonského císaře, aby vycvičil armádu v boji proti vzbouřeným samurajům. V boji je zajat a postupně se přidává ke vzbouřencům.

Dobrodružný film natočil v roce 2003 Edward Zwick, hlavní roli svěřil Tomu Cruisovi. V dalších hrají Billy Connolly či Ken Watanabe.

(Poslední samuraj, Prima, Pá 20:00)

Úžasňákovi

Animovanou rodinnou komedii Úžasňákovi natočil podle vlastního scénáře režisér Brad Bird v roce 2004. Táta Bob býval superhrdinou, který zachraňoval svět, a také mamka Helen má nadpřirozené schopnosti, nyní se ale snaží žít jako běžná lidská rodina. To platí jen do chvíle, kdy je třeba splnit tajnou misi kdesi na vzdáleném ostrově...

(Úžasňákovi, Nova, So 20.00)

Finále ME ve fotbale

Přímý přenos finále ME ve fotbale z Vídně komentují Jiří Nikodým a Vladimír Šmicer. Vyprodaný vídeňský stadión bude sledovat souboj Španělska a Německa.

(Finále ME ve fotbale, Prima, Ne 20:10)

Reklama

Výběr článků

Načítám