Hlavní obsah

Dracula změní loď Formanů ve hřbitov

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní loď bratří Formanů Tajemství se změní ve hřbitov – a to v pátek večer při premiéře Draculy v podání souboru Aqualung. „Budeme se snažit být hrůzostrašní. Diváci usednou u svých stolů, které se změní ve hroby se svíčkami. Musí počítat s tím, že kdykoli se může něco odehrát těsně vedle nich. Věříme, že je budeme neustále překvapovat, strašit a samozřejmě i bavit a rozesmávat,“ slibuje Pavel Khek, který je spolu s Martinem Vokounem autorem režie a dramatizace stejnojmenného románu Brama Stockera.

Článek

Adaptace Draculy je poslední novinkou první vlny devátého ročníku Vlnobití. Do 4. července se na lodi Tajemství, jež kotví nad Libeňským mostem naproti Jankovcově ulici v Praze-Holešovicích, odehraje pět představení. Podle autorů jde o hravé hororové divadlo, při němž aktéři situace rozehrávají komediálně a improvizují. V inscenaci se uplatní i stínohra, projekce a loutky.

Druhou vlnu Vlnobití zahájí 20. srpna kabaret Vzducholoď. Mezitím se Formani přesunou do Antverp, kde budou uvádět svou plenérovou inscenací Obludárium, kterou představí českému publiku v září na festivalu Divadlo v Plzni.

Vstupenky na představení lodi Tajemství jsou k dostání v pokladně Divadla v Celetné anebo 30 minut před představením přímo na lodi.

Reklama

Výběr článků

Načítám