Hlavní obsah

Hudební Poprask v České televizi

– PRAHA

Česká televize bude od 1. září vysílat pravidelně každé pondělí nový hudební magazín Poprask. "Rodiči" pořadu jsou tvůrci Noci s Andělem Markéta Brchelová a Pavel Anděl, podle kterého by mainstreamový týdeník měl být "svižný, elegantní a vtipný".

Článek

Poprask bude informovat o zajímavostech a novinkách na české hudební scéně. "Mainstreamový znamená, že zaplní místo mezi všemi žánrovými pořady a také fakt, že nebude alternativní, undergroundový, intelektuální, anebo naopak pokleslý či mafiánský," uvádějí autoři v tiskové zprávě.

Dvacetiminutový Poprask bude prý svým způsobem jistou ochutnávkou toho, co budou diváci o pár dní později moci vidět v Noci s Andělem. Moderátory pořadu budou Bedna (reproduktor) a Majk (mikrofon), které jsou podle Anděla v hudbě "naprosto nepostradatelní". Bedna má zastupovat ženský element, rozvahu a chytrost. Majk bude trochu "bláznivým všudybylem, který ovšem vyšťourá spousty zajímavých věcí". Pořad by měl mít podle tvůrců určitý odstup a nadhled. "Chtěli bychom se na věci dívat z ptačí perspektivy," řekla dnes novinářům Markéta Brchelová.

Magazín bude rozdělen do rubrik, mezi kterými nebude chybět anketa, reportáž z koncertu, žebříček prodejnosti, informace o nových deskách a kalendárium, ve kterém budou Bedna s Majkem připomínat nejrůznější důležité události hudební historie.

Klipy ani Poprask nepřinese

První díl odvysílá Česká televize 1. září na ČT 2 ve 23.10 a v následujících dnech v reprízách. Pilotní Poprask se věnuje zejména hudebním festivalům, o které nebyla v létě nouze, rozsáhle zpovídá Dana Bártu a vzpomíná na Freddieho Mercuryho.

Poprask rozšíří nabídku televizních pořadů věnovaných hudbě o potřebné informace, doufejme, že aktuální. Od Sázava festu přece jen už uplynul měsíc. Pořad neřeší absenci klipového pásma na televizních obrazovkách, které by prezentovalo v dostatečné šíři hudební videa pro dospělé. Otázkou také je, zda omezená plocha dokáže skutečně postihnout dění na koncertech a zda tvůrci neskončí jen u pár povrchních šotů, i když tady pomůže propojení s Nocí s Andělem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám