Hlavní obsah

Havlová a Preiss natáčejí

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dagmar Havlová a Viktor Preiss natáčejí v těchto dnech v Černošicích pod režijní taktovkou Zdeňka Zelenky a v produkci České televize snímek s pracovním názvem Nový syn.

Článek

Scénář k němu napsala Hana Cielová na základě skutečné tragické události, kdy na výměnném zájezdu v zahraničí zahynul český chlapec, a ten druhý, který měl podle smlouvy v jeho rodině prožít určitý čas, navzdory tragédii k zoufalým rodičům přijel.

„Je to velmi emotivní příběh s minimem dialogů, a já ho po detektivkách a komediích dělám velice rád. Má svou poezii, není to těžké drama, ale film plný citů, který se občas, když je to možné, snažím odlehčit alespoň troškou humoru,“ řekl Právu Zelenka v kratičké pauze, kdy se herci připravovali na další záběr.

„Je to herecky velmi náročné, a oba představitelé rodičů, Viktor Preiss a Dagmar Havlová, jsou skvělí, hrají s obdivuhodným nasazením. Je to situace, do které se může dostat každý rodič, a mě zaujalo mimo jiné právě to, že náš příběh vznikl na základě skutečnosti, i když mnohé motivy jsou samozřejmě dílem scenáristky,“ dodal.

A kdy bude mít film definitivní název? „Chci, aby to bylo ještě dneska, všichni se snažíme najít ten pravý, nejlepší, a myslím, že už to takhle dál nejde,“ zasmál se režisér, ale svůj tip v tu chvíli ještě neprozradil.

Reklama

Výběr článků

Načítám