Hlavní obsah

Jak Ben Barnes ke Kaspianovi přišel: Vyběhl jsem z domu a lítal jako blázen

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do bájných Letopisů Narnie vstoupil sedmadvacetiletý britský divadelní herec Ben Barnes až poté, co první díl Lev, čarodějnice a skříň zaznamenal obrovský úspěch. V pokračování nazvaném Princ Kaspian dostal titulní roli. Ben má všechny předpoklady získat srdce všech fanynek Letopisů Narnie. Do Prahy, kde se princ Kaspian natáčel, přijel s představiteli sourozenců Pevensieových a s režisérem Andrewem Adamsonem uvést jeho světovou premiéru.

Foto: Milan Malíček, Právo

Do Prahy přijel Ben Barnes uvést premiéru snímku, který tady natáčel.

Článek

Jste připraven na slávu?

Doufám, že ano, tedy pokud se nějaká dostaví. Zatím zažívám občas pár fanynek u východu z divadla, ale pokud jde o film, spíš ještě pořád nemohu uvěřit, že mě opravdu vybrali na tak úžasnou roli. Ale už teď cítím, jak média mění obraz člověka i proti jeho vůli: najednou jsem prostředkem mediálního tlaku na diváky. Ale věřím, že stejně jako moji mladší kamarádi z Narnie zůstanu úplně normální. A počítám i s kritikou.

Ta se zatím týká mimo jiné násilí. Co si o tom myslíte?

Myslím, že tam je spíš násilná, bojovná atmosféra, ale krve tam přece moc neteče. Je to temnější a akčnější než první díl, protože příběh filmu není žádná idylka, objevuje se tam silná touha po moci a boj o ni.

Jak jste reagoval na zprávu, že z mnoha adeptů jste právě vy dostal roli prince Kaspiana?

Vlastně mě předtím nikdy nenapadlo, jak na takovou zprávu reagovat. Díky časovému posunu mě telefonát z Hollywodu vzbudil dost brzy ráno, a já vůbec nevěděl, co mám dělat. Tak jsem vyběhl z domu a lítal kolem dokola jako blázen. Moje maminka si pak začala ihned vystřihovat všechny články, které se týkají Letopisů Narnie.

Znal jste prince dobře už z knížky, nebo jste se s ním seznamoval až nad scénářem?

Myslím, že jsem ho znal opravdu dobře, byla to v dětství jedna z mých nejmilejších knih. Ale nikdy mě nenapadlo, že bych s ním mohl mít společného něco víc než vztah čtenáře k literární postavě.

Ve filmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian zažijí mladí hrdinové mnohá dobrodružství. foto: Falcon

Jak jste se připravoval, uměl jste jezdit na koni?

Fyzická příprava byla rozhodně těžší než seznámení se scénářem. Nemohu říci, že bych uměl jezdit na koni, jen tak jsem to někdy zkusil. Nejvíc jsem trénoval až na místě, při natáčení na Novém Zélandě. Naštěstí jsem měl výborného trenéra a velkou touhu získat v sedle jistotu. Přesto ani teď nemohu říci, že bych ve volném čase rajtoval.

V plánu je natočení všech sedmi dílů. Každopádně na trojku už se připravujete. Nebojíte se trochu, že zůstanete jako herec příliš dlouho Kaspianem?

Nebojím. Považuji za tak velkou čest, že jsem tu roli dostal, že o ní ani neumím takhle uvažovat. A měl jsem také štěstí, že jsem v mezidobí pracoval na jiných projektech. Ale stejně to neovlivním – záleží na ostatních, zda mě budou chtít vidět i jinak než jako prince. Teď se například připravuji na roli Doriana Graye.

Plánujete stěhování do Hollywoodu?

Rozhodně neplánuji. Mám v Londýně rodinu, kamarády, divadlo. Spíš plánuji myslet hodně na to, abych teď, potom, co jsem dostal takovou hereckou příležitost a nabídky na další role se docela hrnou, neudělal nějakou hloupost.

Reklama

Související články

Letopisy Narnie na červeném koberci

Ve velkém stylu s hereckými hvězdami se v úterý večer uskuteční v pražském kině Palace Cinemas Slovanský dům světová premiéra hollywoodského fantasy filmu...

Výběr článků

Načítám