Hlavní obsah

Fun Lovin Criminals vystoupí v Hradci Králové

Novinky, Stanislav Dvořák

V Česku velmi oblíbená americká skupina Fun Lovin Criminals vystoupí ve čtvrtek 17. 7. na festivalu Happy Days 2008 v Hradci Králové. Na této deset dnů trvající nejen hudební akci se má vystřídat až několik stovek účinkujících.

Článek

Fun Lovin Criminals, oblíbenci režiséra Quentina Tarantina, už u nás hráli mnohokrát. Jejich uvolněný styl čerpající z funku, popu, soulu a hip-hopu, který spíše ironizují, než kopírují, má v Česku řadu let stabilní fanouškovskou základnu.

Sexy chlapíci v černých oblecích začínali v devadesátých letech minulého století a brzy si získali respekt hudební kritiky. Už jejich debut Come Find Yourself znamenal masový úspěch, prodalo se ho přes milión kopií.

Na Happy Days zahrají mimo jiné také Fun-Da-Mental, Lydia Lunch, Green Grog Feet, Dan Bárta a Illustratosphere, Lenka Dusilová, -123 minut, United Flavour, Yellow Sisters, Niceland, Plexis či Ivan Mládek se svým bandem.

Součástí festivalu budou divadelní představení a umělecké dílny pro veřejnost. Více informací na stránkách www.happydays.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám