Hlavní obsah

Céline Dionovou zvolili za autorku nejhorší hudební coververze

LONDÝN

Zpěvačku Céline Dionovou, která vystoupí 26. června v pražské O2 Areně, zvolili hudební experti za autorku nejhorší hudební předělávky. Kanadská popstar získala nelichotivý titul za coververzi skladby kapely AC/DC You Shook Me All Night Long. Uvedly to zahraniční agentury s odkazem na britský rockový časopis Total Guitar.

Článek

Coververzi od Dionové časopis označil za "svatokrádež". Čtyřicetiletá zpěvačka ji nikdy nevydala samostatně, ale zazpívala ji na lasvegaském koncertě před šesti lety.

Na druhém místě skončily Sugababes a Girls Aloud s verzí písně Walk This Way, někdejšího hitu kapely Aerosmith a rapperů Run DMC. Na třetím místě se umístili Westlife s předělávkou balady More Than Words od rockové kapely Extreme, čtvrtý je Will Young s Light My Fire od The Doors a pátí The Mike Flowers Pops s Wonderwall od Oasis.

Experti určili také nejpovedenější coververze

Zvítězil Jimi Hendrix s předělávkou skladby All Along the Watchtower od Boba Dylana, následují ho Beatles s coververzí Twist and Shout, kterou prvně nahráli Top Notes. Guns N' Roses s verzí písně Live and Let Die od Wings, Nirvana s The Man Who Sold the World od Davida Bowieho a Nina Simoneová s Feeling Good od Anthonyho Newleye a Leslieho Bricusseho doplňují první pětku.

Kanadská zpěvačka Céline Dionová prodala po celém světě desítky miliónů desek a její koncerty lákaly statisíce fanoušků. Kdo ale v posledních pěti letech chtěl její zpěv slyšet naživo, musel se vypravit do nevadského Las Vegas.

Tam vystupovala pět dnů v týdnu pro hosty hotelu Caesar Palace a tento kontrakt z ní udělal jednu z nejlépe placených zpěvaček světa. Loni v listopadu, jen krátce předtím, než ukončila angažmá v "metropoli hazardu", vydala Dionová nové album a v únoru vyjela na světové turné.

Lenka Filipová bude hostem pražského koncertu Celin Dionové

Dionová si pro svůj pražský koncert vybrala jako hosta zpěvačku a kytaristku Lenku Filipovou. Ve zhruba třicetiminutovém vystoupení Filipová zahraje v akustickém triu společně s kytaristou Mirkem Linhartem a Seanem Barrym, hráčem na irskou harfu, klavír a akordeon.

Prvních pět nejlepších a nejhorších předělávek podle časopis Total Guitar
Nejhorší předělávkaNejlepší předělávka:
Céline Dionová s You Shook Me All Night Long od AC/DCJimi Hendrix s All Along The Watchtower od Boba Dylana
Girls Aloud a Sugababes a Walk This Way od Run DMC a AerosmithBeatles s Twist And Shout od Top Notes
Westlife s More Than Words od ExtremeGuns N' Roses s Live And Let Die od Wings
Will Young s Light My Fire od The DoorsNirvana s The Man Who Sold the World od Davida Bowieho
The Mike Flowers Pops s Wonderwall od OasisNina Simoneová s Feeling Good od Anthonyho Newleye a Leslieho Bricusseho

Reklama

Související témata:

Související články

Kvalita značky Celine Dion

Celine Dion je zpěvačka, která již drahně let na deskách i koncertech provádí skutečnou hlasovou ekvilibristiku, inspiruje a také baví. Kanadská diva...

Céline Dion poprvé v Praze

Kanadská popová zpěvačka Céline Dion, která se proslavila hlavně písní z filmu Titanic My Heart Will Go On, přijede poprvé ve své kariéře do ČR. Vystoupí 26....

Výběr článků

Načítám