Hlavní obsah

ČT točí film o soužití Čechů, Němců a Židů za války v Brně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnské studio České televize (ČT) natáčí nový historický film s pracovním názvem Na rozchodnou. Odehrává se v Brně na konci druhé světové války a otevírá otázku soužití Čechů, Němců a Židů ve složité a kruté době. Film vzniká v brněnských lokacích, dnes štáb natáčel například v sídle divadelní fakulty v Mozartově ulici.

Foto: Česká televize, Novinky

Režisér Juraj Nvota začal v těchto dnech natáčet v brněnském studiu České televize film s pracovním názvem Na rozchodnou.

Článek

Na scénáři pracoval dramatik a spisovatel Milana Uhde od roku 2003. Látky se ujal režisér Juraj Nvota, jenž letos získal za film Muzika cenu Slnko v sieti, slovenskou obdobu Českého lva. V hlavních rolích se představí Magdalena Sidonová a Martin Trnavský, řekla Hana Orošová z brněnského studia.

Příběh je údajně inspirován skutečnými událostmi. Děj se točí kolem smíšeného manželského páru - muž je českého původu, žena židovského. V rodině jsou ovšem i Němci. Tragický spád událostí donutí ženu zapřít své rodiče, kteří zahynou v koncentračním táboře. Po válce se situace obrátí a divoký odsud zasáhne německou větev rodiny.

Podle Orošové se film Na rozchodnou dostane na televizní obrazovky v roce 2009. V dalších rolích účinkují například Petra Špalková, Barbora Munzarová, Jiří Ornest, Josef Polášek a Stanislav Zindulka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám