Hlavní obsah

V Česku vystoupí R. E. M., Alanis Morissette i Avril Lavigne

Právo, Jaroslav Špulák

Prázdniny letos na hudebním poli nebudou spjaty pouze s festivaly. Mnohem větší hvězdy, než jsou ty festivalové, přijedou do Česka na své sólové koncerty. V létě bude možné navštívit vystoupení R. E. M., Iron Maiden, Alanis Morissette, Celine Dion a dalších.

Foto: Archiv Právo, Právo

Kanadská kráska Avril Lavigne se představí v Praze.

Článek

Některé z letních koncertních hvězd už v Česku vystupovaly, některé ale přijedou poprvé – mezi nimi hlavně Celine Dion. Se svým krásným hlasem představuje ženskou popovou noblesu, dámu, které je třeba si vážit.

Zajímavé jistě bude, že se na stejném pódiu představí v předprogramu Lenka Filipová, která dostala v roce 1988 nabídku reprezentovat Švýcarsko na Eurosongu v Dublinu s písničkou Ne Partez Pas Sans Moi. Odmítla to a Švýcaři místo ní oslovili Celine Dion, která klání nakonec vyhrála. Bude to jistě zajímavé setkání dvou velkých pěveckých dam.

Avril Lavigne zazpívá Girldfriend v osmi různých světových jazycích

Mladší spektrum současné poprockové scény bude reprezentovat Kanaďanka Avril Lavigne, která v Praze vystoupí 8. července. Fanouškům vzkázala, že během evropského turné zazpívá písničku Girldfriend v osmi různých světových jazycích.

„Je to velice zajímavá písnička a já věřím, že v jiných jazycích bude znít stejně neodolatelně jako v angličtině,“ vysvětlila, aniž by uvedla, jestli mezi vybranými jazyky bude čeština.

V tomto ohledu se budeme muset nechat překvapit. Až turné skončí, Avril si na chvíli od hudby odpočine. Dostala roli v nejmenovaném filmu a do konce roku se prý hodlá věnovat natáčení.

Ve stejný den přijede do Prahy i zpěvák Seal. Představí své nejnovější album System, kterým se vrhl do hnízdiště tanečního popu, ovšem díky svému naturelu a talentu v něm nenadělal žádnou škodu – spíše je kultivoval.

Druhá půlka prázdnin patří R.E.M a Alanis Morissette

Druhá půlka prázdnin bude patřit především R. E. M., kteří představí letošní rockové album Accelerate a slibují i starší hity, které na jejich koncertech prostě nemohou scházet.

Bude to i čas Kanaďanky Alanis Morissette, jež se přijede vyzpívat ze svého partnerského rozchodu, o kterém je celé její nedávné album Flavors Of Entaglement, a také britských metalových průkopníků Iron Maiden, které české publikum miluje a nikdy je nenechá ve vyprodané hale nebo na poloprázdném stadiónu bez ovací. Léto také nabídne koncerty řady alternativních a klubových kapel, čili hrát se bude všude.

Ceny vstupenek se pohybují od pěti stovek v klubech do tisícovky v halách a venku, na velké koncerty je možné zakoupit i dražší lístky k sezení či VIP vstupenky.

Reklama

Související témata:

Související články

České kapely nadchly na festivalu Planet

Po roční pauze se na původním místě a v původním červnovém termínu uskutečnil v Táboře festival Planet. Pátek potvrdil, že si udržel dramaturgickou originalitu...

Výběr článků

Načítám