Hlavní obsah

Skupina Peha ruší koncerty, zřejmě končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Slovenská skupina Peha, která je populární i v České republice, pravděpodobně ukončí činnost. Kapela zrušila svoji účast na červnové akci O2 Sázavafest Battle a nezúčastní se ani multižánrového festivalu O2 Sázavafest na přelomu července a srpna, řekl ředitel festivalu Pavel Kloupar.

Článek

Manažer Pehy Petr Tureček nicméně uvedl, že skupina zatím do srpna hrát bude, odřekla podle něj pouze koncerty, na které ještě neměla smlouvu. Společnost Universal Music, která vydává desky Pehy, se k záležitosti nevyjádřila. Podle zástupkyně firmy Nadi Koronovské vydá oficiální stanovisko později.

"Kapela Peha zatím do srpna hraje. Jsou to dva měsíce, (během nichž) se může stát cokoliv. Dokud kapela hraje, tak do té doby kapela žije. Peha akorát odřekla koncerty, u kterých ještě doteď nebyla podepsaná smlouva s pořadateli," řekl Tureček.

Kloupar uvedl, že mu odřeknutí Pehy způsobilo komplikace. "Na O2 Sázavafest Battle ji nahradí krajané No Name," sdělil.

Poprocková skupina Peha vznikla v roce 1997 v Prešově, Peha znamená česky piha. Kapela debutovala v roce 1999 albem Niečo sa chystá. O dva roky později vydala druhé album nazvané Krajinou a v roce 2003 následující Experiment.

Zpěvačka Katarína Knechtová se v roce 2001 stala na Slovensku zpěvačkou roku a získala cenu Aurel, obdobu české ceny Akademie populární hudby Anděl.

Velký úspěch kapela zaznamenala v roce 2006 albem Deň medzi nedelou a pondelkom, z něhož pochází hit Za tebou, jedna z nejhranějších skladeb v českých rádiích. Knechtová nedávno nazpívala píseň Môj Bože k novému historickému velkofilmu Juraje Jakubiska Bathory.

Reklama

Výběr článků

Načítám