Hlavní obsah

Švédští vtipálkové Hellsongs udělali z AC/DC a Iron Maiden "kotlík"

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédští Hellsongs mají rádi heavy-metal, ale chápou ho trochu jinak. Na desce Hymns in the Keys of 666 hrají Slayer, AC/DC, Metalliku, nebo Iron Maiden tak něžně, že by je s tím snad pustili i na Portu.

Článek

Hellsongs opustili elektrické nástroje a vybavili se akustickou kytarou, klavírem, tamburínou a houslemi. Něžný hlásek jejich zpěvačky naplňuje texty známé v podání Jamese Hetfielda z Metaliky nebo Bruce Dickinsona z Iron Maiden zcela jinými emocemi než původní interpreti.

Metalovým posluchačům se to asi nijak zvláště líbit nebude, Hellsongs jsou ale přinejmenším docela originální. Muzikantské a aranžérské schopnosti jim nechybí a zpívají obstojně.

Doma ve Švédsku jsou už téměř hvězdami, jejich deska se dokonce dostala do tamní Top Ten. Základna jejich fanoušků se rozšiřuje také v Německu, kde o nich psal pozitivně prestižní magazín Der Spiegel a deska našla distributora i v Japonsku a v Rusku.

Reklama

Výběr článků

Načítám