Hlavní obsah

Votvírák měl rekordní návštěvnost, Planet festival kvalitu

Právo, Jaroslav Špulák

Dva významné hudební festivaly se konaly o víkendu: na letišti v Milovicích se konal od čtvrtka do soboty Votvírák, na letišti v Táboře mezinárodně silně obsazená přehlídka Planet Festival. Na Votvírák byl vstup zdarma a za tři dny si mohl napočítat přes 100 tisíc návštěvníků. Ve čtvrtek 17, v pátek 60 a v sobotu 30 tisíc.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hvězdou táborského Planet Festivalu byli Bad Religion. Na snímku zpěvák Greg Graffin.

Článek

„Říkali jsme, že čekáme 40 tisíc, a já věděl, že přijdou. V duchu jsem myslel na sedmdesát tisíc, ale překročená stovka je vzhledem k všeobecně nízké návštěvnosti hudebních akcí zázrak,“ řekl Právu hlavní pořadatel Artur Kaiser.

„Příští rok budeme určitě pokračovat. Už teď mám téměř domluveného headlinera, jehož vystoupení spoustu lidí překvapí. Jméno neprozradím, ale když to vyjde, bude to senzace,“ dodal tajuplně.

K Votvíráku plánují na září Zavírák 

Letos se na Votvíráku představilo na 120 skupin a interpretů. Vrcholným okamžikem byl páteční set skupiny Kabát, kterému přihlíželo 40 tisíc diváků. Velkou pozornost na sebe poutala také vystoupení Wohnoutu, No Name, Anety Langerové nebo Anny K.

Votvírákem pořadatelé symbolicky otevřeli festivalovou sezónu. Ukončit ji chtějí 12. a 13. září, kdy na Hakenově stadiónu v Milovicích uspořádají Zavírák.

Na Planet Festival v Táboře přišlo během pátku a soboty šest tisíc diváků. Představily se tu věhlasné světové kapely v čele s americkými punkrockovými Bad Religion. Jejich páteční koncert překvapil civilností, také dravou energií.

Po nich vystoupila slibná německá skupina Beatsteaks a v sobotu pak Zion Train, Hadouken!, Front 242 a I Am X. Zahraničním kapelám dobře sekundovaly i tuzemské formace Sunshine, Tata Bojs nebo Ohm Square.

Příští rok chceme pokračovat a mít větší návštěvnost

„Jsme s festivalem spokojeni, i když přišlo málo lidí. Příští rok budeme pokračovat. Chtěli bychom akci rozšířit a spojit se s nějakým investorem. Letos jsme žádného neměli,“ řekla Právu mluvčí Martina Reková.

Reklama

Související články

Skupina Gipsy.cz vydala druhé album Reprezent

Pro skupinu Gipsy.cz nebylo jistě jednoduché vejít do studia v době, kdy od ní hudební i mimohudební svět očekával uměleckou evoluci i zásadní politický názor....

Výběr článků

Načítám