Hlavní obsah

Linkin Park kvůli nemoci ruší koncerty, Brno zatím platí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká rocková kapela Linkin Park, která by měla v úterý zahrát v Brně, zrušila kvůli nemoci svého kytaristy sobotní vystoupení ve Švédsku a další koncert ve Švýcarsku. Podle organizátorů brněnského koncertu se ale na úterním vystoupení zatím nic nemění.

Článek

"Zatím nemám žádné informace o tom, že by se mělo něco měnit," řekl Petr Novák z agentury Live Nation, která brněnský koncert připravuje.

Byli jsme přinuceni zrušit sobotní koncert na Hultsfred festivalu ve Švédsku a nedělní noční show na festivalu v Interlaken ve Švýcarsku, protože kytarista Brad Delson je nemocný a lékaři mu nařídili několikadenní klid, napsala kapela na svých internetových stránkách, kde se také omluvila fanouškům.

Linkin Park hrají takzvaný nu-metal, tedy hudbu na pomezí metalu a hard rocku s příměsí elektronické alternativy a hip hopu. Kapela vznikla v roce 1996. Svou premiéru před českými fanoušky Linkin Park zažili v roce 2003 ve vyprodané hale na pražském Výstavišti. Naposledy je české publikum mohlo živě slyšet loni v červnu v Praze.

Kapela debutovala v roce 2000 albem nazvaným Hybrid Theory; stejně se skupina jmenovala ve svých začátcích. O dva roky později Linkin Park vydali remixovou desku Reanimation a v roce 2003 jim vyšlo další album Meteora.

Členy kapely jsou zpěváci Chester Bennington a Mike Shinoda, kytarista Brad Delson, bubeník Rob Bourdon, klávesista Joe Hahn a baskytarista Phoenix. Za osm let si skupina Linkin Park vybudovala pevnou pozici a patří k nejžádanějším na světě. Její nahrávky se prodávají v miliónech nosičů. V Brně by skupina měla hrát pod širým nebem na tamním velodromu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám