Hlavní obsah

George Michael už není "too funky", nechce vystupovat

Novinky, Stanislav Dvořák

Britská popová hvězda George Michael už neplánuje další turné a hodlá se stáhnout do soukromí, uvedla BBC. Poté, co byl loni na poslední chvíli zrušen jeho pražský koncert, tak uvadly poslední naděje domácích fanoušků.

Článek

Slavný pop-soulový zpěvák přiznal, že už se na další turné ve svém věku necítí a chce vést klidnější život bez fanoušků a médií.

"Hlavní důvod je, že mi je 45 a myslím si, že pop music má být kulturou mladých," řekl BBC. Jako rozloučení chystá dva velké koncerty v srpnu v Londýně, nazval je "The Final Two".

Jeho poslední turné 25 Live Tour navštívilo cca 1,3 miliónu fanoušků, jen Česko se nedočkalo, protože koncert v Praze byl na poslední chvíli zrušen, když havaroval kamión z koncertní technikou.

25 let na vrcholu

George Michael prorazil na začátku 80. let jako člen dua Wham!, které produkovalo sladký pop - lidé dodnes milují vánoční písničku Last Christmas. Ta byla v roce 2006 čtenáři Novinek zvolena za nejlepší vánoční pisničku všech dob a porazila dokonce i Tichou noc.

K jeho největším hitům patří také písně Freedom 90, Too Funky, Careless Whisper, Outside, Faith, nebo duet s Mary J. Bligeovou nazvaný As.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám