Hlavní obsah

Tarantino začíná pracovat na válečném filmu s partou drsňáků

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Quentin Tarantino už několik let rozhlašuje, že natočí historický válečný snímek o partě drsňáků na sebevražedné misi Inglorious Bastards. Podle zahraničních serverů letos konečně zahájil přípravy na natáčení.

Foto: Reuters

Quentin Tarantino

Článek

Spojení Inglorious Bastards si Tarantino vypůjčil z anglické verze starého italského válečného filmu režiséra Enza G. Castellariho, ale nezamýšlí točit jeho remake. Spíše by se mělo jednat o jakousi poctu snímkům typu Tucet špinavců.

Skupina desperátů v něm dostane šanci promazat si trestní rejstřík, když se dobrovolně zúčastní odvážného výpadu do nitra nacisty obsazené Francie. Šance na přežití jsou mizivé, ale většina z nich by stejně skončila na šibenici, takže souhlasí.

Tarantino psal scénář k Inglorious Bastards už po natáčení Jackie Brownové, ale k realizaci stále nedocházelo. Text prý dosáhl rozsahu 600 stránek, což vyvolává obavy ohledně snesitelné délky filmu. Je ale možné, že bude mít několik dílů.

Nedávno režisér uvedl, že film bude v kinech v roce 2009, přesto zatím nejsou známy žádné podrobnosti. Jediná potvrzená informace je, že se v něm má objevit Michael Madsen. Před třemi lety Tarantino uvedl, že by ve filmu chtěl mít vedle sebe Arnolda Schwarzeneggera, Sylvestra Stallona a Bruce Willise, což se už dnes jeví jako zcela nereálné.

Reklama

Výběr článků

Načítám