Hlavní obsah

Toxique na letním turné s pohovkou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský klubový hit, skupina Toxique, bude v létě objíždět Českou republiku se svou energickou hudbou a červeným gaučem, který na jejich koncertech nikdy nesmí chybět.

Článek

Toxique letos v únoru vydali stejnojmenný debut, který se setkal s kladným přijetím u kritiky i zvídavých posluchačů. První singl Two Sides se uchytil v žebříčcích a kapela se rozhodla vytvořit k němu videoklip, který bude možné spatřit koncem léta.

Autory jsou Vladimír Okánik (slovenský režisér, výtvarník a hudebník, je nominován na Aurela za videoklip pro Tinu) a Jan Baset Střítěžský (spoluautor videoklipů Ecstasy of Saint Theresa, Priessnitz atd.).

Zpěvačka Klára Vytisková, kytarista Patrick Karpentski, klávesista Viliam Bereš, baskytarista Jan Lstibůrek a bubeník Roman Vícha nyní chystají na letní festivaly další dávku své elegantní s lehkostí podávané směsi tanečního funku, britského pop-rocku i souljazzových náladovek s morcheebovskou příchutí.

V nejbližších dnech vyrazí na pražský festival United Islands (21.6.), MFF v Karlových Varech (6.7.), Pacovský poledník (12.7.), Lipno Open Air (2.8.) a do Klatov (22.8.).

Audioukázky a kompletní plán turné naleznete zde.

Reklama

Související články

Toxique: energický funk i brit-pop naživo

Na Apríla, tedy 1. dubna, si z vás může vystřelit leckdo, ale určitě to nemá v úmyslu pražský klub Roxy, který zve na koncert v současnosti nejnadějnější mladé...

Výběr článků

Načítám