Hlavní obsah

Sázavafest se Seanem Kingstonem, Skatalites i Vieweghem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tradiční festival O2 Sázavafest se letos koná v Kácově mezi 31. červencem a 1. srpnem. Nabízí nadžánrový program, který by měl zaujmout téměř každého, ze zahraničních skupin dorazí třeba The Skatalites, Camouflage, The Young Gods, nebo pop-r'n'b zpěvák Sean Kingston.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Spisovatel Michal Viewegh (vlevo) hovoří s organizátorem festivalu Pavlem Klouparem na středeční tiskové konferenci v Praze.

Článek

"Žádný žánr nám neuniká, každý si přijde na své, ale učitě něco nového objeví," slibuje zakladatel festivalu Sázavafest Pavel Kloupar.

V programu najdete soubory čistě taneční a elektronické i rockovou klasiku a alternativu - Transglobal Underground, Sister Bliss, Blue Effect, Pražský výběr 2, Panteón Rococó, Polemic či Čankišou.

"Letos budeme hrát 99% nového repertoáru, ze starých věcí vynecháme téměř všechno, i když fanoušci si určitě vydupou Pražákům, těm je tu hej," řekl Klaudius Kryšpín z Pražského výběru 2.

Literatura a divadlo

Do programu festivalu se tradičně dostává i literatura v podobě autorských čtení. "Máme tam trojblok s Natálií Kocábovou a Martinem Reinerem Pluháčkem... já budu číst z dosud nevydaného Románu pro muže," poznamenal spisovatel Michal Viewegh.

Obohacením Sázavafestu bude také divadlo. Návštěvníci se mohou těšit na představení Piš Kafka, piš, které je setaveno ze známých, méně známých a neznámých textů a dopisů Franze Kafky. Představí se v něm David Vávra, Jan Slovák, Monika Načeva a Lenka Vychodilová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám