Hlavní obsah

Dva režiséři soupeří o životní příběh soulové hvězdy Marvina Gaye

Novinky, Stanislav Dvořák

Hudební filmy prožívají v posledních letech velký rozkvět a režiséři se o atraktivní témata přímo perou. Nyní se budou v Americe točit současně dva filmy o životě jednoho z nejvýznamnějších zpěváků historie. Soulový klasik Marvin Gaye zaujal režiséra F. Garyho Graye i producenta Jamese Gandolfiniho, uvedl server RollingStone.

Článek

Ve filmu Jamese Gandolfiniho nazvaném podle známého hitu Sexual Healing, bude zpěváka hrát Jesse L. Martin. Druhý film se jmenuje Marvin a o hlavním představiteli se zatím nepíše.

Projekt Marvin má jednu velkou výhodu, zajistil si totiž práva k použití zásadních nahrávek Marvina Gaye z labelu Motown. Film Sexual Healing může používat jen nahrávky z období, kdy už zpěvák Motown opustil. V té době se topil v drogách a přestěhoval se do Evropy.

Gaye byl jedním z největších jmen proslulé stáje Motown. Narodil se v roce 1939 ve Washingtonu a vyrůstal v církevním prostředí (otec, který ho nakonec zabil, byl pastorem). Jako většina velkým soulových hvězd začínal zpívat v kostele a na některých jeho nahrávkách je znát vliv gospelu.

Jeho pravé jméno bylo Gay, to se mu ale moc nezamlouvalo, a tak se přejmenoval na Gaye. Vydal desítky alb a spolupracoval s největšími hvězdami svého oboru (Steve Wonder, Diana Ross atd.). V 80. letech se mu podařil comeback, ale v roce 1984 ho v hádce zastřelil vlastní otec.

Reklama

Výběr článků

Načítám