Hlavní obsah

Superhvězda černé muziky Alicia Keys v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanka Alicia Keys vystoupí 14. října v Aréně HC Sparta v Praze na Výstavišti. Jde o první vystoupení šestadvacetileté zpěvačky v České republice, přijede v rámci světového turné k albu As I Am.

Článek

Alicia Keys zpívá moderní r'n'b spojující klasický soul s prvky hip-hopu a momentálně patří k nejslavnějším v oboru, přičemž ani kritici většinou nepopírají, že má skvělý hlas, je mimořádně talentovaná a celkově hraje vyšší ligu, než běžné komerční r'n'b hvězdičky.

Zpěvačka italsko-jamajského původu prý hrála už v sedmi letech na klavír vážnou hudbu a tento nástroj používá na koncertech dodnes. Debutovala v roce 2001 (Songs In A Mirror) a úspěšná byla i následující deska The Diary Of Alicia Keys (2003).

CD Alicia Keys: As I Amfoto: Sony BMG

Poslední studiové album As I Am přichystala fanoušků loni, kdy v hitparádách bodoval hit No One.

Je známá tím, že se angažuje v dobročinných podnicích. Zpívala např. na akcích určených pro pomoc lidem postiženým hurikánem Katrina a na megakoncertě Live Earth 2007. Je také "světovou velvyslankyní" organizace Keep a Child Alive, která pomáhá hlavně Afričanům, kteří se nakazili virem H.I.V.

I koncertem v ČR chce zpěvačka pomáhat, zakoupením vstupenky na pražský koncert Keysové přispěje každý posluchač 50 korunami na konto Avon proti rakovině prsu. Vstupenky v kategoriích garantované sezení za 990 Kč a stání za 880 Kč budou v prodeji od 10. června v síti Ticketpro a online na www.ticketpro.cz. Vstupenku na Aliciu Keys si také můžete zakoupit jako E-Ticket – vstupenku, kterou si jednoduše vytisknete sami. Vstupenky v prodeji také v síti Ticketportal.

Reklama

Související články

Alicia Keys lyrická i rytmická

Nová deska As I Am potvrzuje, že Alicia Keys patří k tomu nejzajímavějšímu, co se dnes může v oblasti komerčnějšího R'n'B urodit. Přinejmenším nám servíruje...

Výběr článků

Načítám