Hlavní obsah

Nová deska Metalliky zní jako Master i jako černé album, píší servery

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Metallica poskytla dvěma britským magazínům (Metal Hammer a Rock Sound) šest ukázek ze své připravované desky. Reakce byly vesměs pozitivní. Nové album bude zřejmě návratem ke klasickému soundu, něco mezi deskou Master of Puppets a legendární černou "plackou" z roku 1991.

Foto: Milan Malíček, Právo

Frontman Metalliky James Hetfield na Pražském koncertě v Edenu

Článek

V ukázkách lze podle obou magazínů slyšet trochu thrash metalu, ale i balady ve stylu Nothing Else Matters či The Unforgiven. Jedna z písniček má podle Rock Soundu svou nervní rytmikou připomínat Rage Against the Machine a další je klasickou stručnou a útočnou "thrashovkou".

Písně se prý budou jmenovat Flamingo, Die Hard, Show Your Scars nebo My Apocalypse, ale jedná se o pracovní verze, takže se ledacos může změnit.

Spousta sól

"Je tam spousta sól v tradičním stylu Kirka Hammetta a bicí zní slušně. Také Hetfieldův hlas se zdá být v dobré formě. Všechny písně se skládají z několika rozdílných částí a celé to dělá dojem, že kvartet se vrací k impozantní výpravné atmosféře svého klasického období," uzavírá magazín.

Jedna z písní má být odkazem k slavné skladbě Master of Puppets s lehkým dotekem Slayer, zkrátka thrash se vztekle odsekávaným Hetfieldovým zpěvem. "Je v tom slyšet pravého ducha Metalliky," shrnuje Metal Hammer.

Metallica, která nadchla v úterý české fanoušky svým vystoupením na pražském stadiónu Slávie v Edenu, plánuje, že nová deska by se měla objevit na pultech obchodů v září tohoto roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Metallica a Satriani v úterý v Praze

Dva velké koncerty se uskuteční v úterý večer v Praze. Na fotbalovém stadiónu Slavie v Edenu vystoupí americká legenda Metallica, na pražském Výstavišti...

Metallica rozduněla nový stadion v Edenu

Tradiční pomalou znělkou The Ecstasy of Gold z dílny Ennia Morriconeho a říznou písní Creeping Death začala v úterý ve 20:00 svůj koncert na novém stadionu...

Výběr článků

Načítám