Hlavní obsah

Přijedou Messer Chups kombinující horory a sci-fi šedesátých let s elektronikou

Novinky, olk

Ruská kapela Messer Chups přijede se svými syntetizátory poprvé do Prahy. Už 11. června vystoupí v Paláci Akropolis ruská dvojice, která ve svém vtipném a do jisté míry originálním retro zvuku kombinuje sci-fi, horor a pop z braků šedesátých let s elektronikou.

Článek

Kapelu Messer Chups tvoří dvojice Oleg Gitarkin za kytarou a samply, německá klávesistka a basová kytaristka Annette Shneider, a naživo s nimi vystupuje Oleg Peskov na bicí. Původ má nynější podoba ve stejně legendární německo-ruské formaci Messer Fur Frau Muller, která pod Gitarkinovým vedením kombinovala staré ruské filmy s elektronikou a vytvářela tak neméně vtipné koláže.

Rozpad Messer Fur Frau Muller směřoval k nové formaci a útěku Gitarkina ke sci-fi a hororům. U Messer Chups se opět setkáváme s výborně použitým retro zvukem, který je skládán do velkých hudebních koláží pomocí útržků z různých německých, ruských, amerických či jiných cizojazyčných filmů šedesátých a sedmdesátých let.

Vše je naprosto bizardní, od zvuků mňoukající kočky, zombie, zpěvu Elvise, upírů, dabingu Supermana až po symfonie Čajkovského a další vyextrahované zvuky a skřeky toho nejlepšího z tolik oblíbených braků. Různými kombinacemi zvuků a podkladů vznikají velmi různorodé skladby, každá druhá je natolik fascinující, chytlavá a především pozitivní, že se nedá si je neoblíbit.

Velkou hororovou show přivezou Messer Chups 11. června do Paláce Akropolis.

Ukázky jejich hudby si poslechněte zde

Reklama

Výběr článků

Načítám