Hlavní obsah

Dohoda u Simpsonů: herci dostanou 400 tisíc dolarů za epizodu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za půlhodinový díl seriálu Simpsonovi 400 tisíc dolarů na dřevo pro každého jednotlivého herce. Tak zní dohoda umělců, kteří propůjčují hlasy Homerovi, Marge či Bartovi, se společností Fox, která produkuje nejslavnější animovaný seriál posledních dvaceti let. Kvůli finančním sporům se několik měsíců zpožďovala jeho výroba.

Článek

Seriál si nyní smlouvou zajistil hlasy Dana Castelanetty či Nancy Cartwrightové na další čtyři roky a dvacátá sezóna nejdéle vysílaného kresleného seriálu v USA by tak neměla být ohrožena. Castelanetta bude navíc pomáhat s produkcí a psaním scénáře.

Výroba seriálu se však kvůli několikaměsíčním sporům dostala do skluzu, a tak bude mít tento ročník jen dvacet dílů místo dvaadvaceti.

Herci původně chtěli za každou epizodu až 500 tisíc dolarů, nakonec ale našli s producenty kompromis. Podobný spor se odehrál v roce 1998, kdy herci dostávali za epizodu "pouhých" 30 000 dolarů. Výroba seriálu nabrala skluz už letos v lednu kvůli stávce scenáristů.

Simpsonovi běží od roku 1989 a většina tvůrčího týmu zůstává stále stejná. Duchovním otcem Simpsonů je Matt Groening a ke staré partě patří také Dan Castellaneta, Julie Kavnerová, Nancy Cartwrightová, Yeardley Smithová a Hank Azaria.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám