Hlavní obsah

Morávková, Vondráčková a Čenský jsou "hvězdnými doktory"

Právo, Jana Bílková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Když na ně narazíte, můžete je oslovovat „hvězdný doktore“(HDr.). Dana Morávková, Lucie Vondráčková a Jan Čenský jsou totiž majiteli čestného doktorátu a zároveň i hvězdy na Chodníku slávy dětských filmových hvězd před Velkým kinem ve Zlíně. Doktorát jim udělil sám rektor Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Ignác Hoza.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dana Morávková, Jan Čenský a Lucie Vondráčková si užívají hvězdné slávy.

Článek

Zapuštění pamětních dlaždic udělených dětským hvězdám stříbrného plátna je součástí charitativního koncertu Večer naděje, který je pořádán Nadačním fondem Kapky naděje. Slavnostní ceremoniál proto zahájila prezidentka nadace Vendula Svobodová a po ní se slova ujal umělecký šéf festivalu Petr Koliha.

„Těmhle třem já nebetyčně krásně česky závidím,“ pronesl těsně před vyhlášením prvního jména moderátor Petr Jančařík. Jako první byl titulován pohádkový princ Honza Čenský. „Myslím, že moje profesorky by s tím nesouhlasily, protože jsem ve škole nebyl skvělý žák, natož abych to dotáhl na čestný doktorát,“ směje se populární herec a moderátor. „Pro mě je navíc Zlín srdeční záležitost, takže si toho cením dvojnásob,“ dodává.

Morávková dostala doktorát za půvab

Další držitelkou diplomu byla za „vždy dokonalý ženský půvab a eleganci“ Dana Morávková: „Vůbec jsem to nečekala, mám z toho velkou radost.“

Lucie Vondráčková byla zase oceněná za „intenzivní rozdávání úsměvů a vyzařování pozitivní energie“. „Jestli se cítím jako hvězda, protože mám vlastní hvězdu na chodníku? Vůbec ne, o nic víc než dřív. To hvězdné a třpytivé přeci obstarávají lidé kolem vás, ti, co chodí na vaše filmy, poslouchají vaši hudbu,“ říká.

„Mojí nejoblíbenější dětskou rolí je rozhodně víla v televizní pohádce Malvína, kterou před pěti lety natočil Miroslav Balajka,“ bilancuje Vondráčková.

Chodník slávy dětských filmových hvězd ve Zlíně tak má osm hvězdných desek. Loňský rok byla pocta udělena herečce Mahuleně Bočanové a oscarovému Ivanu Jandlovi (in memoriam).

Reklama

Výběr článků

Načítám