Hlavní obsah

Dylan v pondělí v Ostravě, jeho turné má zatím nadšené ohlasy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle všeho ve skvělé formě míří do Ostravy legenda světového folku a rocku, 67letý písničkář Bob Dylan. Aspoň o tom svědčí ohlasy na jeho americké turné. Deníky v USA se v recenzích na jeho koncerty přímo rozplývají chválou.

Článek

„Bob Dylan zase jednou dokázal, že být legendou neznamená zůstat muzejním kouskem,“ píše například deník Worcester Telegram and Gazette News. Internetový deník The W-Muzic zase končí recenzi koncertu z 22. května slovy „Celá hala tančí, byl to skvělý večer.“

Bob Dylan vystoupí v ostravské ČEZ Aréně již v pondělí 9. června. Pokud bude scénář koncertů podobný, jako byl v USA, dočká se i evropské publikum převážně písní z Dylanových nejslavnějších alb z 60. let a také novinek ze dvou posledních desek Love & Theft a Modern Times. „Starší materiál hrál Dylan v novějších úpravách, které ukázaly, že stále rád koncertuje a že jeho písně neztrácejí sílu,“ napsal další z amerických deníků.

V průběhu amerického turné zazněly ze starších songů například skladby It Ain´t Me, Babe, It´s Alright, Ma, v přídavku pak Thunder on the Mountain a Like a Rolling Stone.

„Bob Dylan přijede do Ostravy se svým početným doprovodem v rámci světového turné z polské Varšavy, druhý den pak hraje ve Vídni,“ informoval zástupce pořadatelů Jiří Sedlák. Ostravský koncert bude historicky jeho prvním vystoupením na Moravě a ve Slezsku. V České republice koncertoval sice už něklikrát, ale pokaždé jen v Praze. Vstupenky na koncert jsou v prodeji za 690 korun, VIP vstupenky pod pódium jsou již vyprodány.

Reklama

Výběr článků

Načítám