Hlavní obsah

V Brně mají tibetskou "olympiádu" s bohatým programem

Novinky, Stanislav Dvořák

V sobotu sedmého června odpoledne se na louce v Brně-Lužánkách koná kulturně-sportovní Tibetská alternativní olympijáda (T.A.O.). Návštěvníci si mohou prohlédnout výstavu, poslechnout kapely nebo se i aktivně zapojit do různých umělecko-sportovních aktivit.

Foto: Jan Rychetský, Právo

Tibetský mnich a maska (Ilustrační foto)

Článek

"Na Tibetské alternativní olympijádě si děti i dospělí budou moci zábavnou formou vyzkoušet jakým "disciplínám" čelí tibetští uprchlíci, mniši a političtí vězni, zatímco se Peking připravuje na Olympijské hry," uvádějí organizátoři ze sdružení Students For Free Tibet.

Lidé si mohou prohlédnout výstavu o Tibetu od sdružení "Nesehnutí" a J. Machovského, stánky s tibetským zbožím, namalovat si mandalu a nebo své umělecké sklony využít při malování na lidský obličej.

Součástí odpoledne budou koncerty Pavla Fajta, Holly Rollers, Kacu! a Martina E. Kyšperského s Martou Svobodovou (z kapel Květy a Budoár staré dámy).

Mezi informačními stánky najdete občanská sdružení Lungta, UNICEF, Nesehnutí a prodej Fair Trade občerstvení a pochutiny z Kalmycka. Celá akce je charitativní a případný výdělek je určen na podporu Knihy o Tibetu, pomocí které chtějí Tibeťané v exilu poukázat na konkrétní porušování lidských práv a současnou situaci v Tibetu.

Další info na stránkách: www.myspace.com/tibetskaolympida a www.ProTibet.org.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám