Hlavní obsah

The Doors plánují nový film, prý napraví omyly Olivera Stonea

Novinky, Stanislav Dvořák

Zbylí členové kultovní americké formace The Doors ohlásili, že do půl roku bude dokončen nový dvouhodinový dokumentární film, jenž má prý změnit obraz, jaký skupině udělal slavný snímek Doors režiséra Olivera Stonea.

Článek

Klávesista Ray Manzarek je znám tím, že už léta kritizuje Stoneův počin z roku 1991, který je ale jinak považován za jeden z nejlepších hudebních filmů. Manzarek je nejvíc nespokojen s tím, jak zobrazil jejich chování ve scéně s Andym Warholem, a má dojem, že Stone skupinu vylíčil jako příliš vážnou.

Manzarek také uvedl, že již viděl první verzi nového filmu. Obsahuje prý velké množství veřejnosti neznámých záběrů. "Je to anti-Oliver Stone film. Je to skutečný příběh Doors," dodal.

Ray Manzarek pracuje na několika dalších filmových scénářích a nedávno vydal společné CD s kytaristou Royem Rogersem nazvané Ballads Before the Rain. Jedná se o instrumentálky pro piano a kytaru.

Momentálně hraje s Robbiem Kriegerem ve formaci nazvané podle legendárního hitu skupiny Doors Riders On The Storm. Letos zamíří i do Evropy, ale ne do Česka. V červenci hrají např. v Belgii, Anglii, Španělsku a Portugalsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám