Hlavní obsah

Veselé pohádky od Viewegha na CD

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V současnosti nejúspěšnější český spisovatel Michal Viewegh vydal v roce 2007 první knížku určenou dětem. Nyní vycházejí Krátké pohádky pro unavené rodiče i na CD.

Článek

Pohádky nejsou určeny pouze dětem, neboť Viewegh do nich nastražil různé narážky, které pochopí spíše rodiče. V příbězích dvou malých holčiček, jejich maminky lékárnice a tatínka, slavného herce, se objevují reálie a směšné situace, odrážející skutečné okamžiky ze života autora.

Vieweghovy pohádky na CD

Příběhy načetl herec Saša Rašilov v režii Nadi Dvorské a Dana Fikejze. CD doprovází booklet, v němž jsou uvedeny pasáže autora, určené výhradně unaveným rodičům.

Spisovatel Michal Viewegh debutoval v roce 1990 krátkou a velmi ceněnou novelou z českého maloměsta Názory na vraždu. Od té doby vydal dalších sedmnáct knížek a řada z nich měla úspěch i v Německu, Rakousku, Itálii, Francii, Velké Británii, Chorvatsku a Polsku. Řada z nich byla zfilmována (Báječná léta pod psa, Výchova dívek v Čechách, Román pro ženy, Účastníci zájezdu).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám