Hlavní obsah

TV tip: finále X Factoru, vojín Ryan, Forrest Gump

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento víkend není těžké odhadnout, co bude nejsledovanějším televizním pořadem. Finále soutěže X Factor jen těžko najde konkurenci. Z filmů stojí za zmínku Zachraňte vojína Ryana nebo Forrest Gump, oba s Tomem Hanksem.

Článek

Finále X Factoru

V neděli ve 20:00 začíná na Nově finále soutěže X Factor, které bude soubojem dvou mimořádných pěveckých talentů - Jiřího Zonygy a Ondřeje Rumla.

Zonyga a Ruml se jevili jako favorité už několik týdnů. Hlavní cenu by si zasloužili oba, ale mírně navrch má Ruml, který je univerzálnějším a o malou špetku invenčnějším umělcem.

Že půjde o neuvěřitelně vyrovnaný boj, ukazuje i výsledek ankety Novinek, ve které hlasovalo téměř 26 000 čtenářů. Výsledek je 49,9 % hlasů pro Zonygu a 50,1 % pro Rumla.

(Finále X Factoru, Nova, Ne 20:00)

Zachraňte vojína Ryana

Slavný válečný film Stevena Spielberga se odehrává na pobřeží Francie v červnu 1944. Invazní čluny připlouvají k opevněným nacistům a zoufale se snaží probít do vnitrození.

Tom Hanks ve filmu Zachraňte vojína Ryanafoto: Profimedia

Je na nich i jednotka pod vedením kapitána Johna Millera, která má najít ztraceného amerického parašutistu Ryana. Je posledním ze čtyř bratrů, který přežil, a vláda má zájem na jeho nalezení. V hlavních rolích Tom Hanks, Tom Sizemore a Matt Damon.

(Zachraňte vojína Ryana, Nova, Pá 20:00)

Forrest Gump

Americký film režiséra Roberta Zemeckise Forrest Gump z roku 1994 byl oceněn šesti Oscary a herci Tomu Hanksovi zajistil nesmrtelnost.

Tom Hanks jako Forrest Gumpfoto: http://www.tomhanksland.com

Neuvěřitelná cesta hodného a snaživého prosťáčka dějinami zaujala svěžím způsobem vyprávění (pohled dítěte v kontrastu drsné reality). Forrest Gump se setkává s generály, prezidenty a popovými hvězdami, ale nic ho nezmění. Nejdůležitější jsou pro něj kamarádi z vojny a také jeho životní láska Jenny.

(Forrest Gump, ČT1, So 21.15)

Anketa

O víkendu si nenechám ujít:
X Factor
35,3 %
Forrest Gump
52,7 %
Zachraňte vojína Ryana
12 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 598 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám