Hlavní obsah

Server Ticketpro zkolaboval kvůli množství zájemců o koncert Toma Waitse

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Páteční start internetového prodeje vstupenek na dva červencové koncerty Toma Waitse zkolaboval hned v první minutě. O pět tisíc lístků na serveru prodejce Ticketpro měl zájem už v devět hodin ráno dvojnásobný počet lidí. Server zkolaboval a dál fungoval jen emailový rezervační systém. Novinky o tom informoval zástupce pořadatelské agentury Charm Music Borek Jiřík.

Článek

Podmínky prodeje na pražské koncerty legendárního hudebníka byly striktní. Vstupenky byly k dispozici pouze na internetu a objednat je bylo možné jen na jméno návštěvníka. Získaný lístek již nešlo směnit, vrátit a žádná jiná osoba by ho nemohla použít. Pořadatelé se tak snažili zamezit spekulacím a černému obchodu, přičemž na Waitsovo přání nebyly k dispozici ani novinářské akreditace.

Prodej měl začít v pátek v 09:00. Už pár minut předtím zaznamenaly stránky Ticketpro 4 000 návštěvníků. S úderem deváté hodiny už jich bylo 10 000. "K dispozici přitom máme celkem zhruba 5 200 lístků,“ řekl Novinkám Jiřík.

Dodal, že v 09:30 byl stanoven limit 700 lidí v systému. Rezervační systém přes e-mail však po celou dobu fungoval a rezervace se postupně vyřizují podle času objednávky. Přes jednu objednávku šlo rezervovat dvě vstupenky.

První pražský koncert

Tom Waits s nezaměnitelným chraplavým hlasem patří k nejoriginálnějším americkým zpěvákům, který přetavuje blues do nové podoby. Od 70. let kombinoval rhythm and blues s brechtovskou kabaretní tradicí a hospodskou hudbou.

Na počátku osmdesátých let dospěl k vlastnímu originálnímu pojetí obohacenému o prvky jazzu, které přijali nejen vyznavači alternativní hudby, ale široké posluchačské vrstvy.

Legenda zahraje v Praze vůbec poprvé. Koncerty jsou naplánovány na 21. a 22. července v Kongresovém centru.

Reklama

Související články

Tom Waits vystoupí poprvé v Praze

Legendární americký zpěvák a hudebník Tom Waits vystoupí poprvé v Praze. Dva koncerty naplánované na 21. a 22. července se uskuteční v pražském Kongresovém...

Výběr článků

Načítám