Hlavní obsah

Star Trek přišel o dva tvůrce, zemřel bývalý režisér i autor znělky

Novinky, Stanislav Dvořák

Během krátké doby zesnuli v USA dva muži spjatí s legendárním sci-fi seriálem Star Trek. V polovině května zemřel podle serveru Trek Today Alexander Courage, skladatel, který vytvořil úvodní znělku Star Treku. Ve čtvrtek oznámil deník Los Angeles Times, že zemřel také Joseph Pevney, režisér mnoha epizod tohoto seriálu.

Článek

Režisér Joseph Pevney zesnul ve věku 96 let v kalifornském Palm Desert, uvedl deník Los Angeles Times ve čtvrtek s odvoláním na jeho ženu Margo. Narodil se v roce 1911 v New Yorku a kromě Star Treku se zapsal do televizních dějin seriály jako Bonanza či The Munsters. Seriál Star Trek točil v šedesátých letech.

Jeho kariéra trvala více než půl století, točil i filmy s Frankem Sinatrou, Deanem Martinem a Joan Crawfordovou. V roce 1985 se Joseph Pevney, který působil v televizi, filmu i v divadle, rozhodl jít do důchodu.

Alexander Courage napsal hudbu pro desítky amerických filmů a kromě toho byl ceněným fotografem, jeho snímky se objevovaly v magazínech Life či Colliers. Největší slávu mu přinesla znělka ke Star Treku z šedesátých let, kterou prý vymyslel a nahrál během jednoho týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám