Hlavní obsah

VIDEO: Sex ve městě měl newyorskou premiéru

NEW YORK

Carrie se i s panem Božským vrátila z Paříže. Miranda prožívá rodinnou idylku. Charlotte nemůže mít děti, ale uvažuje o adopci a Samantha si našla o dost mladšího partnera. Tím před čtyřmi lety končilo velké finále amerického televizního seriálu Sex ve městě. Zdání, že tím se všechno uzavřelo, ovšem boří film, který si odbyl svoji velkou premiéru v New Yorku.

Článek

Carrie, Miranda, Charlotte i Samantha, které představují Sarah Jessica Parkerová, Cynthia Nixonová, Kristin Davisová a Kim Cattrallová, jsou zpátky.

A diváci, tedy spíš hlavně divačky, se mohou těšit na dvě a půl hodiny všeho, co se pro seriál stalo typické - sarkasmem, ironií a břitkým vtipem hlavních hrdinek počínaje a extravagantními módními kreacemi, luxusní obuví či kabelkami a newyorskými bary konče.

Diváci si vymohli pokračování seriálu

Hlavním důvodem, proč se začalo o natočení filmu vůbec uvažovat, byl podle jeho tvůrců ohromný zájem diváků, kterým jejich hrdinky chyběly. Důkazem toho je bezpočet internetových blogů, diskusních fór i svépomocně vznikajících příběhů, které seriál, jenž se poprvé na obrazovkách objevil v roce 1998, neustále rozebírají, probírají a rozvíjejí.

"Skutečnost, že jsem věděl, jak nesmírně svět tyto hrdinky miluje, přebila strach, že selžeme," svěřil se novinářům scénárista a režisér Michael Patrick King, který působil jako dlouholetý výkonný producent seriálu, jenž vznikl na základě autobiografických sloupků Candance Bushnellové v listu The New York Observer.

.: Kim Cattrallová, představitelka Samanthyfoto: Profimedia

Film začíná tam, kde seriál skončil. Carrie a pan Božský jsou spolu, Samantha je v Los Angeles se svým mladým přítelem, Charlotte s manželem vychovávají adoptovanou čínskou dcerku a Miranda žije v Brooklynu s manželem a synem. Ovšem filmaři se naštěstí nesnažili zastavit čas, a tak se ze seriálu, který původně byl o třicátnicích v kategorii "single", stal film o tom, co to znamená překročit čtyřicítku.

Do příběhu se sice rozhodně nedostali všichni bývalí milenci čtyř hlavních hrdinek, ale zato zbyl prostor pro novou velkou postavu Carriiny mladé asistentky, kterou dostala šestadvacetiletá loňská držitelka Oscara za roli ve filmu Dreamgirls Jennifer Hudsonová.

V Izraeli chtěli škrtnout slůvko sex

Další přívlastek, který se v souvislosti se seriálem i filmem objevuje, je "kontroverzní". Zatímco vysílání seriálu bylo pět let zakázáno v Singapuru a pak se na obrazovce směl objevit až poté, co ho prostříhaly cenzorské nůžky, nyní se ve dvou izraelských městech neobjeví billboardy lákající na filmovou premiéru.

Představitelům měst Jeruzalém a Petah Tikva se nelíbilo slovo "sex" v názvu filmu a žádali, aby se na plakátech neobjevilo. Izraelský distributor filmu ovšem odmítl vyvěsit billboardy s názvem "... ve městě" a raději nevyvěsí plakáty žádné.

Představitelům měst Jeruzalém a Petah Tikva se nelíbilo slovo "sex" v názvu filmu a žádali, aby se na plakátech neobjevilo. Izraelský distributor filmu ovšem odmítl vyvěsit billboardy s názvem "... ve městě" a raději nevyvěsí plakáty žádné.

Do českých kin vstoupí Sex ve městě 5. června.

Reklama

Související články

Sex ve městě a svůdný cukrkandl v uších

Měli jste někdy chuť na hodně velký a příliš sladký zákusek? Rozum říká: nejez to, ale srdce si poručit nedá. Stejně rychle slupnete i soundtrack k filmu...

Výběr článků

Načítám