Hlavní obsah

Šance, že i Češi uvidí koncert Tiny Turner, se zvyšuje

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před pár lety se to zdálo nemožné, "rocková babička" Tina Turner ohlásila odchod z pódií a na veřejnosti se objevovala sporadicky. Na začátku května 2008 ale v americké televizi nečekaně prozradila, že má v plánu pár koncertů v USA. Během pár týdnů je zase všechno jinak, už se chystá i velké turné po Evropě.

Článek

Tina Turner po osmi letech konečně vyslyšela volání fanoušků po ještě jednom "posledním" turné. Zatím jsou v plánu koncerty ve Velké Británii, ale také v Kolíně nad Rýnem, Berlíně, Hamburku, Mnichově, Paříži, Antverpách a Curychu. Pro Čechy je zatím nejbližším místem, kde je možné Tinu Turner vidět, Vídeň.

Jestli se do programu turné pro rok 2009 dostane i Praha, není jasné. Petr Novák z agentury Interkoncerts ve středu Novinkám sdělil, že o tom nemá žádné informace. Turné se teprve připravuje a další města se mohou postupně přidávat.

Poslední velkou koncertní šňůru absolvovala osmašedesátiletá zpěvačka v roce 2000, přilákala asi dva milióny návštěvníků a stala se tehdy nejúspěšnějším turné roku se ziskem 110 miliónů dolarů.

Zpívá od roku 1956

Tina (vlastním jménem Anna Mae Bullock) se narodila v Nutbushi v Tennessee 26. listopadu 1939. V roce 1956 si poprvé zazpívala s kapelou The Kings of Rhythm svého budoucího manžela Ike Turnera a její talent byl okamžitě rozpoznán.

Do roku 1976 spolu vytvořili spoustu hitů jako River Deep, Mountain High, Nutbush City Limits či Proud Mary. Nahrávkám hodně pomohla také spolupráce s producentem Philem Spectorem.

Zpěvačka později nastartovala velmi úspěšnou sólovou kariéru a byla na vrcholu ještě dalších třicet let s hity jako Golden Eye, What´s Love Go To Do With It a Simply the Best.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám