Hlavní obsah

Ve Zlíně bude Dakota Blue Richardsová i Daniel Clark

Právo, Michal Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři 48. zlínského festivalu filmů pro děti a mládež, který začíná v neděli 1. června, zveřejňují jména posledních očekávaných hostů. Potvrzena byla účast hvězdičky Dakoty Blue Richardsové (14), známé z filmu Zlatý kompas – na festivalu bude od 2. do 5. června. Festival se snaží vozit především mladé herce, nastupující dětské hvězdičky, jakou je i třináctiletý Ido Port, jenž hrál ve filmu Malý zrádce Lynn Rothové.

Článek

„Mezi dalšími osobnosti je nutné také připomenout mladého herce Daniela Clarka, který přijede k zahajovacímu filmu Juno Jasona Reitmana. Clark je v Americe velká hvězda,“ uvedla pro Právo Míla Řádová, jež má na zlínském festivalu na starost zahraniční hosty.

V porotě bude režisér Pomády Randal Kleiser

Mimochodem Reitman je potomkem českého filmaře Ivana Reitmana. Naopak v porotě zasedne vedle renomovaného režiséra muzikálu 80. let Pomáda Randala Kleisera režisér Vojtěch Jasný, známý u nás především snímky Až přijde kocour nebo Všichni dobří rodáci ze 60. let.

Ve Zlíně můžeme čekat i veterána britské filmové režie Christophera Milese, který natočil Šestihranný trojúhelník, ale také řadu herců z Velké Británie. Nastupující generace bude zastoupena například Jasonem Mazou či Jessicou Jonesovou, kteří představí britský teenagerský film Buď zticha.

Naopak Ciaran Joyce a Darren Evans přijedou uvést snímek Letní šrámy. V neposlední řadě na festivalu vystoupí zpěvačka a skladatelka Suke Smith (Madame), a to s kytaristou Johnem Robertsonem.

Nebudou chybět ani čeští hosté

Z českých hostů se čeká návštěva královny českého popu Lucie Bílé, muzikanta Matěje Rupperta. Cenu za přínos tvorbě pro děti a mládež přijede převzít Iva Janžurová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám