Hlavní obsah

Kerry Martinez s Bad Luck Charms nabídne špinavý rock´n´roll

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Člen punkových U. S. Bombs se v neděli představí v klubu 007 na Strahově s vlastní skupinou Bad Luck Charms. I v té jsou patrné vlivy punku, ovšem kapela sahá ještě více do minulosti než U.S. Bombs, která hraje styl 77. Bad Luck Charms hrají neučesanou syrovou směs garážového rocku a protopunku, s jakou na počátku sedmdesátých let přišel Iggy Pop.

Článek

Kerry Martinez působí skutečně jako chameleon. Přestože se U.S. Bombs drží stylu 77, na jejich letošním pražském koncertu, kde se kapela musela obejít bez svého zpěváka, notně přitvrdil a působil až hardcorově.

S Bad Luck Charms nabízí špinavý rock´n´roll, jaký připomene ranou tvorbu Stooges nebo nahrávky Wayne Kramera s MC5, s nímž také Martinez spolupracuje.

Kapelu založil Martinez počátkem tisíciletí a v roce 2002 jí vyšla deska Rich Girl. Soubor se ale koncertuje především na koncerty, na nichž nabízí výbušnou směs ovlivněnou raným punkem Dead Boys, bombastickým soundem Hanoi Rocks, ale i ranou tvorbou The Who a Rollings Stones nebo písněmi Chucka Berryho.

Reklama

Související témata:

Související články

Punkové Velikonoce ve Futuru

Velký punkový festival se uskuteční na velikonoční neděli v pražské klubu Futurum. Vystoupí na něm šest kapel včetně známé americké skupiny U. S. Bombs...

Punkové Velikonoce se skvělými Deadline

Velikonoční neděli, jeden z největších křesťanských svátků, pro evangelíky dokonce ten vůbec největší, nesvětili jen věřící, ale také vyznavači punku....

Výběr článků

Načítám